Çözüldü RX 6700 XT sistem oyunda aşırı FPS düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

i.sude

Yoctopat
Katılım
17 Nisan 2024
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
RAM
16 GB Corsair DDR4
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6700 XT
Anakart
B560M PRO-VDH (MS-7D18)
İşlemci
intel i5 -11400F 2.60GHz
Bilgisayar sistemimi 2 ay önce dizdim ve ilk başlarda yayın da açarken FPS değerim en az 350 idi ama şu anda arkada bir şey açık olmamasına ve oyun ayarlarını yapmış olmama rağmen en fazla 200 FPS alıyorum ve genelde 132-150 arasında değişmekte. Dizdiğim sistem şu şekilde:
  • AMD Radeon RX 6700 XT ekran kartı.
  • Intel i5 11. nesil işlemci.
  • 2 adet 16 GB Corsair DDR4 RAM.
Bilgisayarda nihai performansta çalışıyor ve 8 işlemci çalıştırıldığı halde oyun açıkken performansı 2,59 da gözüküyor. FPS yükseltmek için ne yapmam gerekiyor nasıl düzeltebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@i.sude Adrenalin ayarlarına girip öncelikle ekran kartınıza bir hız aşırtma yapar mısınız?
1713445126874.png
@i.sude Öncelikle ekran kartınızı anakarttan sökün ve dışarıda bekletin. Anakartınızın BIOS pilini de çıkartıp tekrar takın. Ekran kartınızı yeniden takın ve BIOS'a girip mevcut sürümü öğrenin. Eğer bu aşamada sistem açılmazsa başka bir bileşende sorun olabilir.
 
@i.sude öncelikle ekran kartınızı anakarttan sökün ve dışarıda bekletin. Anakartınızın BIOS pilini de çıkartıp tekrar takın. Ekran kartınızı yeniden takın ve BIOS'a girip mevcut sürümü öğrenin. Eğer bu aşamada sistem açılmazsa başka bir bileşende sorun olabilir.

Hepsini yaptım fakat yine bir uzun ikki kısa bip sesi veriyor açılmıyor ama sabah çalışıyordu akşam açtığımda verdi sesi.
 
@i.sude Bilgisayarınızı açmaya kalkıştığınızda görüntü geliyor mu? Görüntü alıyorsanız del tuşuna ard arda basarak BIOS'a girmeye çalışın. Görüntü alamazsanız RAM'lerin birini çıkartıp çalıştırmayı deneyin. Sonuç alamazsanız, ekran kartınızı sökün ve monitörünüzden karta giden kabloyu anakart üzerindeki görüntü çıkışına takın. Sistem açıldığında AMD Adrenalin ayarlarını sıfırlarsınız.
 
@i.sude bilgisayarınızı açmaya kalkıştığınızda görüntü geliyor mu? Görüntü alıyorsanız del tuşuna art arda basarak BIOS'a girmeye çalışın. Görüntü alamazsanız RAM'lerin birini çıkartıp çalıştırmayı deneyin. Sonuç alamazsanız, ekran kartınızı sökün ve monitörünüzden karta giden kabloyu anakart üzerindeki görüntü çıkışına takın. Sistem açıldığında AMD Adrenalin ayarlarını sıfırlarsınız.

Hayır gelmiyor direkt ses olarak hata veriyor RAM'leri çıkartıp denediğimde de aynı şekilde olsu ses verirken art arda del tuşuna basınca BIOS pencerisine atar mı ki o şekilde deneyeyim.
 
Ekran kartını çıkartıp monitörü anakarta bağlar mısınız?
 
@i.sude Anladığım kadarıyla RAM'lerde veya anakartta bir sorun var. Bilgisayarınızı hazır set olarak aldıysanız, kutularıyla beraber garantiye yollayınız. Aldığınız yeri arayın durumu izah edin ve size verecekleri kargo koduyla beraber geri yollayın. Eğer sisteminizi parça parça topladıysanız, bir mahalle bilgisayarcısına gidin. Arızalı parçanın ekran kartının olup olmadığını öğrenene kadar test etsin.
 
@i.sude anladığım kadarıyla RAM'lerde veya anakartta bir sorun var. Bilgisayarınızı hazır set olarak aldıysanız, kutularıyla beraber garantiye yollayınız. Aldığınız yeri arayın durumu izah edin ve size verecekleri kargo koduyla beraber geri yollayın. Eğer sisteminizi parça parça topladıysanız, bir mahalle bilgisayarcısına gidin. Arızalı parçanın ekran kartının olup olmadığını öğrenene kadar test etsin.

Toplama alındı teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı