RX 6700 XT sistemde FPS düşüşü

Sadece windows 10 iki sürüm denedim. Az önce Red Dead Online takılırken baktığım kadarıyla gpu memory clock bir anda düşüyor ve tekrar çıkıyor. Bu neden olabilir ?
Vram sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? Eğer vram ısılarında sorun yoksa "memory clock" hızını biraz düşürmeyi deneyebilirsiniz.
 
Vram sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi? Eğer vram ısılarında sorun yoksa "memory clock" hızını biraz düşürmeyi deneyebilirsiniz.
ısı sorunu olmadığını düşünüyorum ama bir kaç kez istatistikleri aldım ve yazdım. 2 kez fps düşüşü ve 3 kez normal fps olan anları kaydettim. Sorun nerede olabilir ?

istatistik.png
 
Sorun klasik AMD sorunu. Clock ve Watt düşürüyor. Bunun çözümü yok. Ya sürücü bekleyecek, ya da değişim vs. isteyeceksiniz.
 
Sürücü ile çözülür mü ? Ben emin olamadım. bir kaç eski sürüm denedim olmadı. Amd nin kendisi ile stres testi yaptım fakat durum budur. 3 dk içinde defalarca düşüş oluyor.
Ekran Alıntısı.JPG
 
Herkese merhaba. Daha önce FPS dropları nedeniyle, işlemcim ile ekran kartı darboğaz sorunu yaşıyor diye düşünüp konu açtım fakat bir sonuca ulaşamadım. Şimdi ekran kartının oyun sırasında kullanım yüzdesinin aniden düştüğünü gördüm. Bu her sistem gereksinimi yüksek oyunda oluyor ve çok can sıkıcı. Monitörüm 1080p destekliyor. Ekran görüntüsü aldım ve sizinle paylaşmak istedim. Yardımınızı rica ediyorum.
-BIOS güncel.
- Temiz Windows kurulumu yapıldı.
- M2. SSD kullanıyorum.
-Bunlara rağmen tekrar ekran kartı driver güncelledim fakat her sürümde aynı.
Sistem:
Anakart: ASUS Z490-Plus Wi-Fi
İşlemci: i5-10600K
Ekran kart: XFX RX 6700 XT.
RAM: Corsair 16 GB 3000MHz.
M.2 SSD: Seagate FireCuda 500GB.
PSU: Gigabyte P850GM.
Monitör: ViewSonic XG2401 - 1080p.

Eki Görüntüle 1292984
Kartın modelinden kaynaklı büyük ihtimalle. XFX çok kötü bir model genel olarak. Kronik sorunlu Driver var büyük ihtimalle. 6600 XT Msi Gaming X var bende böyle bir sorun yaşamadım daha.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı