RX 6700 XT sistemde KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

burakberkk

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston HyperX Fury 8x2 3600Mhz
Ekran kartı
Rx 6700 XT
Anakart
Asus Tuf Gaming B550m-plus wifi
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba, aslında uzun zamandır bilgisayarı sadece ilk açışta (sık sık değil) mavi ekran alıyorum durdurma kodları değişiyor biraz önce "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" bu hatayı aldım. Daha önce format da attım format atmadan önce de sonrasında da oluyor bu mavi ekran sorunu. Biraz canımı sıkmaya başladı bu yüzden sizden fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Windows 10 Pro 21H2 sürümü kullanmaktayım ama 20H2'de de oluyordu. Daha önce format attığım için eski minidump dosyaları mevcut değil.

İyi günler, öncelikle BIOS güncellemesiyle başlayalım. Mevcut sürümünüz 2006 olarak gözüküyor. Aşağıdaki bağlantıdan 2803 sürümününün BIOS dosyalarını indirin. Ardından USB BIOS Flashback aracılığıyla BIOS'unuzu güncelleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1655292367756.png

Bluetooth sürücülerinizi güncelleyin. Sürücüsünü aşağıda paylaştım.

XBOX 360 kontrolcünüzü sistemden ayırın. Sorun çözüldükten sonra tekrar kullanabilirsiniz.

Gelelim hatanın asıl sebebine. Disk ile ilgili birden fazla uyarı mevcut. HD Tune Pro ile tüm disklere Quick Scan kapalı olacak şekilde Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerini paylaşın.

Son olarak bir şey sormak istiyorum. Sisteme harici bir görüntü aygıtı mı bağlı?

Çift monitör kullanıyorum eğer sorduğunuz bu ise. DS4 ile DualShock bağlıyorum normalde ama kullanmıyorken bağlı durmuyor. Attığınız sürücüdeki asussetup.exe'yi açmam yeterli midir? Ve son olarak BIOS güncel olmadığı için mavi ekran hatası alınır mı?

Çift monitör kullanıyorum eğer sorduğunuz bu ise.
Zannetmiyorum. USB portuna bağlı bir aygıt olarak gözüküyor.
DS4 ile DualShock bağlıyorum normalde ama kullanmıyorken bağlı durmuyor.
Bir süre ne olur ne olmaz kullanmayın. Sorun düzelince kullanabilirsiniz.
Attığınız sürücüdeki asussetup.exe'yi açmam yeterli midir?

Evet.
Ve son olarak BIOS güncel olmadığı için mavi ekran hatası alınır mı?
Alınır tabii ki fakat sizin mavi ekran hatanız kesin olarak BIOS ile ilgili diyemem. Zira ilk mesajda da belirttiğim gibi temel sorun diskte gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zannetmiyorum. USB portuna bağlı bir aygıt olarak gözüküyor.

Bir süre ne olur ne olmaz kullanmayın. Sorun düzelince kullanabilirsiniz.

Evet.

Alınır tabii ki fakat sizin mavi ekran hatanız kesin olarak BIOS ile ilgili diyemem. Zira ilk mesajda da belirttiğim gibi temel sorun diskte gözüküyor.

Kasanın kendisine bağlı (arka taraftan direkt anakarta bağlı değil) boşta duran bir USB kablom var şarj vb. şeyler için kullanıyorum o olabilir mi? Onun dışında klavye, mouse, kulaklık ve webcam dışında takılı bir USB kablosu mevcut değil.
Sorunun hangi diskte olduğunu görebiliyor musunuz? Şu an hard diske error scan yapıyorum bittiğinde paylaşacağım SSD'ye de yapmalı mıyım? Bir de arka planda her şeyi kapatıp o şekilde testi başlattım doğru mudur?

Onun dışında klavye, mouse, kulaklık ve webcam dışında takılı bir USB kablosu mevcut değil.
Görüntü aygıtı derken Webcam, kamera tarzı bir şeyden bahsediyordum zaten. Görüntü aygıtı ibaresi biraz yanlış oldu sanırım.
Sorunun hangi diskte olduğunu görebiliyor musunuz?
Maalesef.
Şu an hard diske error scan yapıyorum bittiğinde paylaşacağım SSD'ye de yapmalı mıyım?
Evet. Her iki disk için de Error Scan sonuçlarını ve Health sekmelerini paylaşın.
Bir de arka planda her şeyi kapatıp o şekilde testi başlattım doğru mudur?
Kapatmasaydınız da sorun olmazdı fakat isterseniz o şekilde de yapabilirsiniz.

SSD kısmında health kısmı boş çıkıyor göremiyorum.

Dosya Ekleri

• harddisk error scan.png
    harddisk error scan.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 48
  • harddisk health.png
    harddisk health.png
    50,1 KB · Görüntüleme: 38
  • ssd error scan.png
    ssd error scan.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 34
İlginç bir şekilde sonuçlar temiz. Halbuki ne zaman MemCompression hatası görsem Disk ile kaynaklı çıkıyordu.

Aşağıdaki rehberlere ek olarak ilk mesajımda belirttiğim adımları uygulayın. Sistemi bir süre gözlemleyin. Sorunun devam etmesi durumun da Bellek testi isteyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı