Çözüldü RX 6700 XT'li sistemde Blender OpenGL 4.3 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MustafaErd

Femtopat
Daha fazla  
1702850091166.png

Merhaba bu hatayı alıyorum. Kurtulmak için ne yapacağım?
Ekran kartım RX 6700XT ve güncel sürüm kullanıyorum.

Çözüm
Blender resmi sitesinde previous version sekmesinden > download any Blender tıkla. Orada Blender 3.5 olanı seç "Blender-3.5. 1-Windows-X64.ZIP" indir. ZIP dosyasını klasöre çıkar, klasör içinde her şey, kuruluma gerek yok. License altında yer alan Blender logosuna tıkadığında çalışır ben bu şekilde çözdüm. Umarım işine yarar.
Eki Görüntüle 2056624

Tam olarak sorunum uygulamayı açmak için bastığımda bu hatayı alıyorum. Uygulama hiç açılmıyor.
Farklı bir çözüm denemek için steamden daha düşük bir versiyonu indirdiğimde açıldı fakat bu seferde 10 fps :(

Şu an CPU kullanıyor olabilirsiniz bu yüzden 10fps görüyor olabilirsiniz. Ayarlarda HIP seçili mi ?

Kartınız OpenGL 4.6 destekliyor benim internetten baktığım kadarıyla. Yukarıda bahsettiğim Radeon yazılımıyla bir iki arkadaşım blenderda render alırken AMD GPU kullanmaya başladılar ama malesef pek memnun kaldıklarını söyleyemem.

Blender resmi sitesinde previous version sekmesinden > download any Blender tıkla. Orada Blender 3.5 olanı seç "Blender-3.5. 1-Windows-X64.ZIP" indir. ZIP dosyasını klasöre çıkar, klasör içinde her şey, kuruluma gerek yok. License altında yer alan Blender logosuna tıkadığında çalışır ben bu şekilde çözdüm. Umarım işine yarar.
Eki Görüntüle 2056624

Çözüm

Teşekkür ederim kasma ve hata sorununu anlattığın şekilde çözdüm :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı