RTX 3080 sistemde Blender kasıyor

Anladığım kadarıyla bunu paylaşmamı istemişsiniz çünkü dosyayı URL şeklinde atmam yasak diye biliyorum.

Anlık olarak view kısmından hide collisions tıkladım ve siyah çizgiler kapandı kasma sorunu düzeldi fakat sebebi nedir bu önemli bir şey mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-30 003718.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-30 003718.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 17
Anlık olarak view kısmından hide collisions tıkladım ve siyah çizgiler kapandı kasma sorunu düzeldi fakat sebebi nedir bu önemli bir şey mi?
Collusion, rigid body varsa ortaya cikar ve agir bir isleme donebilir. Evet sebebi o olabilir.

ben blender'da ryzen 3 apu sistemde bile birden fazla kompleks yapıda modellerle render alıyorum, bu model 3080 gibi bi kartta kasıyorsa ilginç yani imkansız, kartında sorun olabilir.

işyerindeki 3070 ile bile ne renderler aldık ki lumion'da ve bunun kaç katı model bir o kadar da scatter ve animasyon yani. 3080 hala iyi karttır.

Collusion, rigid body varsa ortaya cikar ve agir bir isleme donebilir. Evet sebebi o olabilir.
Peki sebebi bu ise önemli birşeymi bu kapatsam bir sıkıntı olurmu ?

Ben Blender'da Ryzen 3 APU sistemde bile birden fazla kompleks yapıda modellerle render alıyorum, bu model 3080 gibi bir kartta kasıyorsa ilginç yani imkansız, kartında sorun olabilir.

İş yerindeki 3070 ile bile ne renderler aldık ki Lumion'da ve bunun kaç katı model bir o kadar da scatter ve animasyon yani. 3080 hala iyi karttır.

Hocam inan bende anlamış değilim kart 2.el fakat tertemiz duruyordu bir sıkıntı olacağını sanmıyorum yukarıda kasma sorununu nasıl düzelttiğimi açıkladım istersen bir bakıp tekrar yazabilirsin bekliyorum.

Peki sebebi bu ise önemli birşeymi bu kapatsam bir sıkıntı olurmu ?

Hocam inan bende anlamış değilim kart 2.el fakat tertemiz duruyordu bir sıkıntı olacağını sanmıyorum yukarıda kasma sorununu nasıl düzelttiğimi açıkladım istersen bir bakıp tekrar yazabilirsin bekliyorum.
Yok işlerini yaparken kapalı durmasında sakınca yok, ancak ne yapacağına bağlı olarak sonradan tekrar hesaplama isteyebilir ve bu hesaplama senin modellemen sebepli hatalı olabilir. Collusion'un kelime anlamı ve youtube videolarına bakarsan kolayca anlarsın ne olduğunu.

Yok işlerini yaparken kapalı durmasında sakınca yok, ancak ne yapacağına bağlı olarak sonradan tekrar hesaplama isteyebilir ve bu hesaplama senin modellemen sebepli hatalı olabilir. Collusion'un kelime anlamı ve YouTube videolarına bakarsan kolayca anlarsın ne olduğunu.

Tamamdır şimdiden teşekkürler bakıp bir sorun olursa yazacağım tekrar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı