RX 6700XT 12 GB vs RTX 3060 OC 12 GB

İkisinin de fiyatı birbirine yakın. Arada kaldım. Hangisini almalıyım?

RX 6700 XT saf performans noktasında cidden önde bir kart. Eğer render almak gibi profesyonel işler için değil de, oyun oynamak gibi işler için kullanacaksanız kesinlikle 6700XT daha iyi bir tercih olacaktır.

Tabii ki RX 6700XT. Daha iyi performans sunar. Fakat DLSS RTX performansı kıyasını da yapmanızı öneririm.

RT işin içine dahil olunca aradaki performans farkı hiç oluyor ama DLSS ve FSR arasında abartıldığı kadar da bir fark yok. Keza 3000 serisi için DLSS3 desteği gelmeyeceğinden alternatifi FSR3 kullanılabilir olacak her 2 kartta da. Yani DLSS kıyasının da FSR3 iyi bir çıkış yaparsa pek önemi kalmayacak gibi. En azından RTX3000 serisi kartlar için.

Aynı karşılaştırmayı bilgisayar müh. bir arkadaşa sormuştum kendisi saf güç olarak rx6700xt tokatlar geçer demişti. Ama 6700ün asıl farkını koyacağı yer 2k ve 4k demişti. 1080p de çok fark olmaz dedi. Ondan hareketle 3060 aldım 2k ve 4kya geçmeme daha 3 5 yıl var :D. Performans olarak 3060 r5 5600 üzmedi. Valo en yüksek ayarlarda 450-550 fps alıyorum bana yetiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı