İyi günler monitörüm bozulduğu için yeni monitör almak istiyorum, ekran kartım 6700XT kart çıktığı zaman için 2K'da giriş seviyesi bir kart ben sadece hikayeli oyun oynuyorum öyle sürekli her çıkan oyunu oynayan birisi de değilim.
Alacağım monitör 2K mı olmalı yine FHD'den devam mı etmeliyim karar veremedim. AAA oyunlar oynarken 2K monitör ile en yüksek ayarlarda 60 FPS'in altına düşer miyim? FHD alsam hikayeli oyunlarda yüksek FPS'in bir faydası oluyor mu?
İş yapar. RTX 3070 ile 2k kullanıyorum ve çok mutluyum. Kartlarımız kas gücü olarak denk sayılır, hatta seninki vram avantajı ile bir tık daha iyi olabilir.
Bakın günümüzün en fazla sistem isteyen oyunlarından Wukong, 2K ve optimize ayarlarda en yüksek ayarlar bile değil fps 40 ile 50 arasında değişiyor. 2 yıla bundan çok daha sistem isteyen oyunlar çıkacak, dediğim gibi kartın 2K'da ömrü tükendi sayılır.
Bakın günümüzün en fazla sistem isteyen oyunlarından Wukong, 2K ve optimize ayarlarda en yüksek ayarlar bile değil FPS 40 ile 50 arasında değişiyor. 2 yıla bundan çok daha sistem isteyen oyunlar çıkacak, dediğim gibi kartın 2K'da ömrü tükendi sayılır.
Bakın günümüzün en fazla sistem isteyen oyunlarından Wukong, 2K ve optimize ayarlarda en yüksek ayarlar bile değil fps 40 ile 50 arasında değişiyor. 2 yıla bundan çok daha sistem isteyen oyunlar çıkacak, dediğim gibi kartın 2K'da ömrü tükendi sayılır.
Dostum hiçbir oyunun optimizasyonu iyi değil. Wukong hardware RT bile istemiyor ona rağmen bu kadar düşük FPS alıyor. Doom 3, AC Shadows, indiana jones gibi yeni nesil oyunlar minimum sistem gereksinime RTX 2060 Super yazmaya başladı bile. Yani demem o ki bu kartın 2K çözünürlüğünde geleceği yok hatta şuan bile yeni oyunları 2K 60FPS çalıştıramıyor.
Dostum hiçbir oyunun optimizasyonu iyi değil. Wukong hardware RT bile istemiyor ona rağmen bu kadar düşük FPS alıyor. Doom 3, AC Shadows, indiana jones gibi yeni nesil oyunlar minimum sistem gereksinime RTX 2060 Super yazmaya başladı bile. Yani demem o ki bu kartın 2K çözünürlüğünde geleceği yok hatta şu an bile yeni oyunları 2K 60FPS çalıştıramıyor.