RX 6700XT ile R7 7800x3D sistem toplama

Dostum
Eki Görüntüle 2288080
Şu şekil yazmışım zaten, yeterince anlattığımı düşünüyordum kendimi demek ki anlatamamışım.
Sen beni anlamak istediğin gibi anla, çok hoşunuza gider zaten insanları küçümsemek. :D
Olaydan hiç haberi olmayan birisi bir zahmet gidip sağda solda anlatmasın, senin olaydan haberin varken benim ne demek istediğimi anlamışken Eki Görüntüle 2288082böyle küçümseyici bir yazı yazma. Tahrik edici şeyler yazarsan tabii ki de agresifleşirim.

Darboğazı sen tam olarak nasıl tanımlarsın peki?
Benim tanımım şöyle;
Bir sistemde, bir parçanın diğer bir parçayı kısıtlaması.
7800x3D alırsan, 6700XT'ye takarsan 7800x3D tam çalışmayacak bile, ayrıca dengesiz bir şey. 540Hz monitörün yoksa saçmalık. Onun yerine 7500F al, 6800XT'ye yükselt ekran kartını ya da yükseltme paran cebinde sistem dengede dursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak mesela 4090 çoğu oyunda 1080P'de aldığı FPS'nin 10-20 düşüğünü 1440P'de alıyor. 1080p alınca sonuç olarak kısıtlamış olmaz mısın sistemi? Altında BMW var sen 1.viteste gidiyorsun. Halbuki o araba uçmak kaçmak istiyor, sen onu 1.viteste kısıtlamış olmuyor musun?

Neyse sen her türlü benim dediklerimi çarpıtıp kendini haklı çıkarmanın bir yolunu bulacaksın. Tekrar ve son kez söylüyorum, ilk baştaki cümleden ne demek istediğim zaten anlaşılıyor. Boşu boşuna tahrik edici bir mesaj yazan sensin...

Kanka bak zaten temelde anlattığın şey doğru. Baştaki cümleden ne anlatmak istediğin de gayet anlaşılıyor ama gidip oraya ekran kartı işlemciye darboğaz yapmışsın. Söylediğin yanlış ve bunu savunuyosun. Diğer söylediğin kısma ben de katılıyorum zaten o kadar güçlü işlemciye o ekran kartı yakışmaz. Çok daha yüksek performans alabilir daha iyi ekran kartı ve biraz daha kötü işlemci ile. Anlaşamadığımız konu sen darboğaz kavramına kendince bir açıklama getirmişsin ve onu doğru olarak kabul ediyorsun. Bilgisayarda 3 temel darboğaz çeşidi var. 1.si işlemci darboğazı. İşlemci ekran kartını doyuramaz ve ekran kartının performansını tam olarak alamazsın. 2.si RAM darboğazı. RAM yetersizdir sistemden alman gereken performansı alamazsın. 3.sü de VRAM darboğazı, VRAM yetersiz olduğu için yine olması gerekenden düşük performans alırsın. Bana darboğazı nasıl tanımlıyorsun diye sormuşsun. Bunu sen şöyle tanımlıyorsun ama ben böyle tanımlıyorum diye bir şey yok. Tanımı net bunun. İşlemcinin ekran kartını doyuramaması. Bunu üstte de yazdım zaten. Ekran kartı darboğazı diye bir şey direkt olarak yok. Monitör darboğazı olarak bahsettiğin olay işlemci darboğazı zaten. Çözünürlük düşük olunca ekran kartı hiç zorlanmıyor ve çok fazla kare üretebiliyor. İşlemci de buna yetişemeyebiliyor. Çözünürlük arttırınca ekran kartı daha az kare üretebiliyor daha kaliteli olduğu için görüntü. Bunun sonucunda işlemci de ekran kartına yetebiliyor. İlk yazdığın mesajda söylediğin çoğu şey doğru biri çok yanlış Ben de o yanlışı dile getirince doğrularını gösterip söylediğim şey gayet anlaşılıyor diye kendini savunman da saçma. Doğrular yanlışı örtmez öyle. Darboğaz konusunda söylediklerinin yanlış olduğunu kabul etsen diğer konularda gayet mantıklı şeyler söylemişsin zaten.

Merhaba dostlar. Yakın zamanda PC toplayacağım. İşlemci olarak AMD Ryzen 7 7800x3D, ekran kartı olarak RX 6700XT almaya karar verdim. İlk sorum darboğaz olur mu? Eğer olmayacaksa bu 2 parça ile hangi diğer bileşenleri alayım? Geri kalan bileşenlerin fiyatının düşük olmasını istiyorum. DDR5, AM5, 4 slot RAM yuvasına sahip ve Wi-Fi 6E teknolojisini barındıran bir anakart arıyorum. RAM olarak en uygun çift kanal 16 istiyorum (16x2). Depolama olarak minimum 1TB SSD olması yeterli. Monitör fiyata dahil olmayacak şekilde 30.000TL'yi çok aşmayacak bir sistem olursa sevinirim. İşlemci bazlı oyunlar oynadığımdan eğer bu ekran kartı fazla gelecekse sisteme gidecek uygun fiyatlı bir ekran kartı tavsiyeniz olursa sevinirim.

Ekran kartı linki: SAPPHIRE RADEON RX 6700 XT PULSE 12GB GDDR6 192Bit AMD Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

İşlemci Hepsiburada'da bulunan 13.835 TL olan versiyondur.

Ekran kartı olarak biraz bütçeni arttır bunu al. İşlemci ekran kartına oranla baya güçlü kalıyor ama ilerde upgrade yaparsın.

Mesaj atmaya korkuyorum iyi ki bir soru sorduk. Darboğaz konusunu anladım da size şunu demeyi unuttum. Ekran kartı Benim için önemli değil. İşlemci tam performans çalışsın yeter. Lise gereği işlemci gücü gerektiren işler yapıyorum. Modelleme yazılım gibi. Benchmark testlerinde öne çıkan işlemci bu olduğundan bunu seçtim. Ekran kartı bu işlemciye yakışmaz diyenler olmuş ama bu ekran kartı fiyatına göre tam bir F/P kralı. 4060 Ti alacağıma bunu alırım. İleride ekran kartını zaten yükselteceğim. Amacım DDR5 ve AM5 teknolojilerini barındıran bir temel atmak. İşlerimi 1080p de yönetiyorum. Bu yüzden monitör darboğazı olacağını zannetmiyorum. Arada oyun da oynayacağımdan böyle bir sistem gerek. Bana gereken diğer sistem parçaları. Eğer onlara yoğunlaşırsanız çok mutlu olurum ama tekrar dediğim gibi 30K'yı çok aşmasın. Yazan, cevap veren herkese teşekkürler.

Mesaj atmaya korkuyorum iyi ki bir soru sorduk. Darboğaz konusunu anladım da size şunu demeyi unuttum. Ekran kartı Benim için önemli değil. İşlemci tam performans çalışsın yeter. Lise gereği işlemci gücü gerektiren işler yapıyorum. Modelleme yazılım gibi. Benchmark testlerinde öne çıkan işlemci bu olduğundan bunu seçtim. Ekran kartı bu işlemciye yakışmaz diyenler olmuş ama bu ekran kartı fiyatına göre tam bir F/P kralı. 4060 Ti alacağıma bunu alırım. İleride ekran kartını zaten yükselteceğim. Amacım DDR5 ve AM5 teknolojilerini barındıran bir temel atmak. İşlerimi 1080p de yönetiyorum. Bu yüzden monitör darboğazı olacağını zannetmiyorum. Arada oyun da oynayacağımdan böyle bir sistem gerek. Bana gereken diğer sistem parçaları. Eğer onlara yoğunlaşırsanız çok mutlu olurum ama tekrar dediğim gibi 30K'yı çok aşmasın. Yazan, cevap veren herkese teşekkürler.
Kusura bakmayın konu biraz dağıldı,
şimdi anladığım kadarıyla ekran kartı ve işlemciden geriye 5.000 TL falan kalıyor ve o fiyata maalesef geri kalan parçaları alamazsınız.
Zaten ileride ekran kartınızı yükseltecekseniz bence daha düşük bişey alın ya da 2.el alın. Ben olsam sıfır olarak 6700XT almazdım ama siz bilirsiniz.

Toplam bütçeniz 30.000 ise, 7800x3d içeren bir sistem toplayalım mı?

Kusura bakmayın konu biraz dağıldı,
Şimdi anladığım kadarıyla ekran kartı ve işlemciden geriye 5.000 TL falan kalıyor ve o fiyata maalesef geri kalan parçaları alamazsınız.
Zaten ileride ekran kartınızı yükseltecekseniz bence daha düşük bir şey alın ya da 2.el alın. Ben olsam sıfır olarak 6700XT almazdım ama siz bilirsiniz.

Toplam bütçeniz 30.000 ise, 7800x3D içeren bir sistem toplayalım mı?

Vallahi çok güzel olur. Yardımın için çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı