- RAM
- GoodRam IRDM RGB 2x8 3600 mhz
- SSD veya HDD modeli
- XPG 1TB 3500mb - 3000mb
- Ekran kartı
- RX 6700XT
- Anakart
- GIGABYTE B450M-k
- İşlemci
- AMD Ryzen 5 5600 3,5Ghz
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah aktif şekilde oyun oynarken bilgisayarın bir anda ekranı gitti. Kasa ve ekipmanlar çalışmaya devam ediyordu. Ekran kartı fanı da bu sırada Full çalıştı. Görüntü gelmediği için aç kapa yaptım ve açıldığında driver silinmişti. Ardından tekrar driver yüklemek istesem de bir uygulama veya internet sekmesi açtığım zaman tekrar ekran kapanıyordu. Aklıma direkt ekran kartının yanmış olabildiği geldi ama hiç ihtimal vermiyorum. Ayrıca mavi ekrana da düşmedi. Sistem iyi ve soğutması gayet güzel. Ardından düzeltmek için denemelere başladım. BIOS güncellemesi yaptım. DDU üzerinden tamamen driverı sildim ve tekrar kurdum. Her şey düzelmiş gibi görünüyordu. Furmarkt testi dahi yaptım. Ekran kartı yüke de giriyor yani. Hiçbir şey olmadı. Sadece 5 10 dakika sonra dümdüz müzik dinlerken tekrar aynı şey oldu ve yine driver silinmişti. Driver bozuk desem farklı ve en güncel olanını indirdim yine olmadı. Açıkçası sorunu tahmin de edemiyorum anlamsız ve garip bir sorun çünkü. Bağlantı ve kablolamalara baktım yine bir sorun gözükmüyor. Zaten kendi topladığım 1.5 senedir de aktif kullandığım bir sistem. Sadece dün akşam saatlerinde hafif bir yanık kokusunu andıran bir koku geldi ve kasanın içinden geliyordu. Ama dediğim gibi çok hafif. Ardından camını açtım kontrol ettim ama bir şey gözükmüyordu. Ayrıca yanık kokusu da sanki tüy toz yanığı gibi kokuyordu. O an için ısı derecelerine baktım. İşlemci zaten sıvı soğutmalı ve 40 derece de çalışıyordu. Ekran kartı da yine 75 derecelerde yani her şey normaldi. Birkaç gün öncesinde bina yöneticisinin iş bilmezliği sağ olsun elektrikler de anlık çok defa git gel yaptı. O sırada bilgisayar açıktı. Tabii direkt biz daire içi şalteri indirdik. Ama onun üzerinden 2 gün geçmiş ve gayet oyun da oynuyordum. Bu bahsettiğim tüm şeyler birer ihtimal. Ama elektriksel bir sorun olsa bile sistemin hiç açılmaması gerekmez mi? Veya ekran kartı yanmış desem gayet yüke de girdi 3 4 dakika çalıştı. Zaten harici ekran kartı yok direkt gene hiç açılmaması lazım bilgisayarın. Şu an öyle yanık kokusu falan da yok zaten. O anlık gelen bir kokuydu ayrıca. Yani boşta filan dururken bile normal çalışıyor sistem. Fikirleriniz almak istiyorum çünkü dediğim gibi ben pek anlam veremedim şu anlık.