Çözüldü RX 6700XT Sistemin GPU BIOS Güncellemesi Sonrası Açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bombili

Hectopat
Daha fazla  
Bugün yeni ikinci el aldığım mining yapılmamış aralık 2022 faturalı ASUS Dual RX 6700 XT'nin fanlarının yüksek hızda çalışması nedeniyle, kartın yeni BIOS'unun çıktığını gördüm. Eskisi yerine güncel olanı yüklersem sorunun çözüleceğini düşündüm, kartım için olan doğru BIOS'u GPU-Z V, TechPowerUp sitesi yardımıyla buldum. ATIFlash programı ile yeni BIOS'u karta yazdım. Bilgisayarı yeniden başlat tuşuna bastım ve sorunlar başladı:
Önce Windows açılışta hata verdi.
Sistem geri yükleme noktasından önceki yedeği yükledim, PC normal açıldı, Windows çalıştı.
Çalışır çalışmaz PC kapandı.
Şimdi PC BIOS ekranından sonra otomatik onarıma hazırlanıyor, kişisel tanımlama yapılıyor işlemlerinden sonra Windows başlamayıp mavi ekran da bilgisayar başlatılamadı seçenekleriyle kalıyor.
Artık sistem yedeği geri yüklenemiyor, hiçbir onarım seçeneği mümkün olmuyor.
Sistem yedeği yüklemeye çalıştığımda "bu sürücüde sistem korumasını etkinleştirmelisiniz " mesajı alıyorum ancak seçimler aktif olmuyor.

Sorunum ekran kartına BIOS'un yüklenememesinden mi kaynaklandı? Flashlama başarılı mesajı almıştım ve doğru BIOS'u seçmiştim.
Windows önce açılıp, sonra neden kapandı, neden bozuldu?

Başka PC olmadan Windows'u sadece açılışta ulaşabildiğim komut sistemi ile kurtarma şansım var mı, nasıl, bulabildiğim bazı komutları denedim, biraz ilerledim, sonra veri başka bir şey tarafından kullanılıyot mesajı nedeniyle yarım kaldı işler.

Sıfırdan Windows yüklersem sistem çalışacak mı yoksa kartı servise mi göndereyim?

Bu aşamada kalıyorum.

Ayrıca aygıt yöneticisinde kod 39 hatası var, yüklemeyi nasıl yapabilirim, farklı yöntem var mı?

Komut sistemi üzerinden yüklemeyi bir kez daha denedim, başardım. Kart stok BIOS'a döndü, sorunsuz çalışıyor. Yol gösteren, yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230311_021917_510.jpg
    IMG_20230311_021917_510.jpg
    102,9 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20230311_011604_863.jpg
    IMG_20230311_011604_863.jpg
    242,3 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu aşamada kalıyorum.

Ayrıca aygıt yöneticisinde kod 39 hatası var, yüklemeyi nasıl yapabilirim, farklı yöntem var mı?

Komut sistemi üzerinden yüklemeyi bir kez daha denedim, başardım. Kart stok BIOS'a döndü, sorunsuz çalışıyor. Yol gösteren, yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Yeni gördüm, kusura bakma, sorunun çözüldüğüne sevindim, geçmiş olsun.

İleride aynı sorunu yaşayabilecekler için yazıyorum.

Aygıt yöneticisinde ekran kartına sağ klik yaptığınız da gördüğünüz kod 39 hatası; AMD driverlarını indirip yüklediğinizde kalkıyor. Ben çekindiğimden, format sonrası PC açılınca, tekrar çökmesin diye Drive yüklemedim. İşi Windows'un atadığı drivera bıraktım. Eski yedek BIOS'a döndükten sonra da kod 39 hatası verdı. AMD driverlarını yüklediğimde ortadan kalktı.

Yani aslında format sonrası, hemen Amd driverlarını yükleseydim kartın üstündeki bios büyük ihtimalle sorunsuz çalışacaktı, kod 39 da olamayacaktı. Eski BIOS'a geçmem gerekmeyecekti.

İleride aynı sorunu yaşayabilecekler için yazıyorum.

Aygıt yöneticisinde ekran kartına sağ klik yaptığınız da gördüğünüz kod 39 hatası; AMD driverlarını indirip yüklediğinizde kalkıyor. Ben çekindiğimden, format sonrası PC açılınca, tekrar çökmesin diye Drive yüklemedim. İşi Windows'un atadığı drivera bıraktım. Eski yedek BIOS'a döndükten sonra da kod 39 hatası verdı. AMD driverlarını yüklediğimde ortadan kalktı.

Yani aslında format sonrası, hemen AMD driverlarını yükleseydim kartın üstündeki BIOS büyük ihtimalle sorunsuz çalışacaktı, kod 39 da olamayacaktı. Eski BIOS'a geçmem gerekmeyecekti.

Evet kod 39 sürücü yüklenemediğinden veriyor, sizin yazdığınız BIOS da bir sorun yokmuş, sistemin çökeceği varmış.

Evet kod 39 sürücü yüklenemediğinden veriyor, sizin yazdığınız BIOS da bir sorun yokmuş, sistemin çökeceği varmış.
Asus gpu tweak 3 yazılımını indirdim.burada kartı aldığımda üzerinde olan yani geri yüklediğim bios un tarihi , 5 Mart 2023 görülüyor.ben tarihli bir bios göremedim internette.kart aralık 2022 , nasıl mart 2023 bios gözüküyor acaba.kartı bana satanmı yükledi bunu bulup ve fanlarım bu nedenle mi sesli çalışıyor, yine aklımda deli sorular
IMG_20230311_090817_061.jpg

ASUS GPU Tweak 3 yazılımını indirdim. Burada kartı aldığımda üzerinde olan yani geri yüklediğim BIOS'un tarihi, 5 Mart 2023 görülüyor. Ben tarihli bir BIOS göremedim internette. Kart aralık 2022, nasıl mart 2023 BIOS gözüküyor acaba. Kartı bana satanmı yükledi bunu bulup ve fanlarım bu nedenle mi sesli çalışıyor, yine aklımda deli sorularEki Görüntüle 1697327

BIOS versiyonu 2021, o sürücü tarihi oluyor.

Fanlar yükte kaç RPM'e çıkıyor boştayken duruyor mu?

BIOS versiyonu 2021, o sürücü tarihi oluyor.

Fanlar yükte kaç RPM'e çıkıyor boştayken duruyor mu?

Sorunlarım çözüldü, artık fanlarım rahatsız edici şekilde ses çıkarmıyor, hatta hiç çıkarmıyor. Şöyle ki:

Bugün işlemci değişikliği sonrası CPU da oluşan ısıyı düşürebilmek, kasayı daha iyi soğutabilmek için siparişini verdiğim SilverStone Air blazer 120r ARGB LED 12cm fanlar geldi ve kasaya taktım. (işlemcide Ryzen 5 3600'den R5 5600 geçmiştim).

Bu fanların kasayı çok daha iyi soğutacağını düşünüyordum ki öyle oldu. CPU sıcaklık değerlerim boşta ve yükte ortalama 7-8 derece düştü.

Önceki fanlarla FurMark testimde 10 dk sonunda ısı 62 derece fanlar yüzde 72'i çalışırken, şimdi 10 dk sonunda ısı 66 ya, fanlar yüzde 51'e sabitlendi.

Bunda, msi afterburn ü yüklemem ve kişisel fan ayarlarımı yapmamın da etkisi büyük.

Sonuç elde edilen huzur, varsın tam yük altında 4 derece fazla çalışsın ama ciddi sessizlik var şu an.

Dosya Ekleri

• IMG_20230309_145357_749.jpg
    IMG_20230309_145357_749.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20230311_163843_030.jpg
    IMG_20230311_163843_030.jpg
    374,7 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20230311_164000_306.jpg
    IMG_20230311_164000_306.jpg
    253,7 KB · Görüntüleme: 55
Sorunuzu çözdüğüme sevindim. Ben zaten ilkte Windows ile ilgili sorunları anlatırken Windows çöktüğünü söylemiştim. Bundan sonra da BIOS yedeklemeyi sormuştum ki yedeklemeyi yapmıştınız öncelikle bilgisayarın sorunsuz açılmasını söylemiştim ki sorunsuz açılıp tekrar aynı işlemle BIOS'una geri dönüp sorununuz çözülmüştür. Bir kişiye de fayda vermiş olduk fan hızı da ayrı konuda çözüm söylerdim ki onu da siz ayrı uğraşmayıp asıl sorunu çözmek için uğraştığınız sorunu da anlatmışsınız.

@bombili dostum bende aynı durumdan sorun yaşıyorum Dual BIOS'a sahip şu an performans moduna aldığımda görüntü vermiyor sistem kapanıyor sessiz modda görüntü geliyor peki şimdi ben nasıl görüntü gelmeyen BIOS'u Default'a cevireceğim ROM dosyası kayıtlı flashladiktan sonra ne yapmam gerek?

@bombili dostum bende aynı durumdan sorun yaşıyorum Dual BIOS'a sahip şu an performans moduna aldığımda görüntü vermiyor sistem kapanıyor sessiz modda görüntü geliyor peki şimdi ben nasıl görüntü gelmeyen BIOS'u Default'a cevireceğim ROM dosyası kayıtlı flashladiktan sonra ne yapmam gerek?

Flashtan sonra dikkat etmeniz gereen tek şey, flash bittiğinde PC tekrar başlatılacatır tuşnu iptal edin, başlatmayın. Sonra kendiniz Windows menüden PC'yi kapatıp açın.

Ayrıca riske girmek istemiyorsanın bırakın kart sessiz modda kalsın. İki mod arasında kartta performans farkı yok. Sadece sessiz modda da sessiz çalışıyor, ama sıcak. Sıcaklık fanlardan tekrar ayarlanır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı