Çözüm RX 6700XT siyah ekran( no Signal) çözümü

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Murdoc_TV

Femtopat
Katılım
26 Mayıs 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. Bilgisayarınıza yeni bir AMD Radeon RX 6700XT (benim kartım buydu) ekran kartı aldınız. Montajını yaptınız fanları vs çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyorsa yapacaklarınız şöyle:

  1. BIOS'a girin (eğer BIOS'a giremiyorsanız görüntü yoksa eski bir tane çalışan ekran kartı takın görüntü versin yeter)
  2. BIOS "kolay mod"daysa (easy mode) "gelişmiş mod"a (Advanced mode) geçin.
  3. "Gelişmiş"->(Advanced) "ayarlar"->(settings) "Windows işletim sistemi yapılandırması"->(Windows OS Configuration) güvenli önyükleme-> seçeneğine gidin ve "güvenli önyükleme"yi devre dışı olarak ayarlayın. (Secure Boot-> set "Secure Boot" to disabled)
  4. Windows OS Configuration ->bıos UEFI/CSM ise bunu sadece UEFI yapın.
  5. Advanced->pcı subsystem settings->pcı_e1 gen Switch Auto'da ise burayı gen 3 veya 4 yapın(ben gen 3 ve gen 4'te görüntü aldım diğerlerini denemedim)...yoksa 2 veya 3'ü deneyin...kesinlikle Auto olmayacak...
  6. Kaydet ve çık.
  7. Arkadaşlar kendimce bulup yaptığım bir çözüm sizin kartınız arızalıda olabilir vs ilk verdiğim yöntemi deneyin olmazsa iade edin veya garantiye yollayın...siyah ekran sıkıntısı olanlar bu şekilde çözdüler.
Not: MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi anakarta denenmiştir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yapılan işlemin ekrana görüntü vermesiyle ilgili bir işlem değildir. Bu sadece Windows kurulumu ile ilgili işlemdir belki şöyle olmuş olabilir tam takılamamıştır sök tak yapınca çalışmıştır.

Secure Boot 3.part uygulamaların Boot etmesini devre dışı bırakıyor UEFI de Windows kurulum tipi olarak adlandırabilirim.
 
Vallahi benim bulup yaptığım çözümler sonucu böyleydi. İlk başta ne yapacağımı bilemedim hatta. Netten 1-2 bilgi dışında pek bir şey yoktu ama sorunum çözüldü.
Arkadaşlar alternatif çözüm görsellerde.
 

Dosya Ekleri

  • 112.png
    112.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 145
  • 4.png
    4.png
    659,8 KB · Görüntüleme: 122
  • 111.png
    111.png
    349,6 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleme:
Hocam bana ulaşabilirmisiniz

Aynı sorun bende de var ama çözüm bulamadım GTX 1660 kartımdan goruntu alıyorum rx 6700xt takınca görüntü yok. Hiç bir şekilde goruntu gelmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı