RX 6700XT'nin 77 derece olması iyi mi?

oğuzhan117

Kilopat
Ekran kartım XFX Speedster SWFT 309 RX 6700 XT. Fan hızı %90 sıcaklığı 77 derece bana yüksek geldi kartı alalı 1 yıl oldu. Termal bakım yaptırsam işe yarar mı? Kasa fanlarımda çok iyi değil hava akışı kötü fanları değiştirsem çözüm olur mu?

312321231312.png

Ekran kartım XFX Speedster SWFT 309 RX 6700 XT. Fan hızı %90 sıcaklığı 77 derece bana yüksek geldi kartı alalı 1 yıl oldu. Termal bakım yaptırsam işe yarar mı? Kasa fanlarımda çok iyi değil hava akışı kötü fanları değiştirsem çözüm olur mu?

Eki Görüntüle 2214223
Çok yüksek ets için 77 derece.Kasa hava akışı önemli değiştirirsen biraz azalabilir

Eki Görüntüle 2214223

XFX'nin soğutması berbat youtubda 80 derecede kadar cıktıgını gördüm yapabileceğiniz tek şey ekran kartını satıp daha iyi sogutmalı modeli almak MSI ASUS gibi.

XFX'dir saphirendir Power color gibi markaları almayın soğutma olarak berbat.

Bende MSI RX 6800 var 40 derecelik havada 56 57 derece XFX veya Sapphire alsam rahat 74 75 görürdü.

@ahmet2873 ETS’ye göre sıcaklıklar yüksek diye bir şey yok, çok saçma. ETS yüksek grafiklerde fazla kaynak harcıyor ve ekran kartı kullanımı fazla oluyor. Sıcaklıklar normal değil çünkü 77 derece(idare eder) ama fan yüzdesi %90. Bir yandan sıcak havalar ve yetersiz kasa soğutmasından kaynaklanabilir. Kasa Mesh değilse böyle sorunlar yaşanabilir, kasanın yan kapağını açmayı deneyebilirsiniz.

ETS’ye göre ne demek ya? Sıcaklıklar kullanıma göre bakılır, grafiğe vb. şeylere göre değil. ETS daha çok ekran kartı kullanıyor ve dolayısıyla sıcaklık artıyor. Ve hava bu kadar sıcakken 77 derece gayet normaldir haberiniz olsun.

@ahmet2873 ETS'ye göre sıcaklıklar yüksek diye bir şey yok, çok saçma. ETS yüksek grafiklerde fazla kaynak harcıyor ve ekran kartı kullanımı fazla oluyor. Sıcaklıklar normal değil çünkü 77 derece(idare eder) ama fan yüzdesi %90. bir yandan sıcak havalar ve yetersiz kasa soğutmasından kaynaklanabilir. Kasa mesh değilse böyle sorunlar yaşanabilir, kasanın yan kapağını açmayı deneyebilirsiniz.

Ekran kartına termal macun değişimi yapsam olur mu? 1 yıldır hiç bakım yapılmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı