RX 6750 XT ve R5 5600X sistem yükseltme önerisi

ebu0_0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, iyi akşamlar öncelikle. 2 yıla aşkın önce bir sistem toplamıştım onu yükseltmek istiyorum.
RX 6750 XT.
Ryzen 5 5600X.
DDR4 16 GB RAM.
1 TB SSD.
A520M-A Pro.
650W.
Sizce neleri değiştirmeliyim ilk önce? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 yıl önce nasıl sistem toplaydıysanız hala maşallahı var hocam şu hali bile çok iyi hala. Ekran kartı hala çok iyi eğer bütçeniz de elveriyorsa komple DDR5 geçmeyi düşünebilirsiniz. Fakat şu sistemde gözüme tek çarpan şey A520 anakart olması. Eğer DDR4 kalma planınız varsa iyi bir B550, R7 5700X3D ve 32GB Ram yükseltebilirsiniz.

2 yıl önce nasıl sistem toplaydıysanız hala maşallahı var hocam şu hali bile çok iyi hala. Ekran kartı hala çok iyi eğer bütçeniz de elveriyorsa komple DDR5 geçmeyi düşünebilirsiniz. Fakat şu sistemde gözüme tek çarpan şey A520 anakart olması. Eğer DDR4 kalma planınız varsa iyi bir B550, R7 5700X3D ve 32GB Ram yükseltebilirsiniz.
evet asıl isteklerimden biri aslında anakartımı yükseltmek her upgrade de bana sorun yaratıcak gibi duruyor ddr5 e için anakart ve ram önerin var mı acaba

peki birde birşey sorucam 650w bir sistem ddr5 bi anakart ve ramlere geçince sıkıntı yaşatır mı onu merak ediyorum çünkü kasaya monte bi power supply var

evet asıl isteklerimden biri aslında anakartımı yükseltmek her upgrade de bana sorun yaratıcak gibi duruyor ddr5 e için anakart ve ram önerin var mı acaba

peki birde birşey sorucam 650w bir sistem ddr5 bi anakart ve ramlere geçince sıkıntı yaşatır mı onu merak ediyorum çünkü kasaya monte bi power supply var
@881430 hocamın attığı parçalar upgrade için uygundur bunları alabilirsiniz. PSU sorun yaşatmaz o psu ile 7800 XT'yi bile besleyebilir. Ben 650W PSU ile 7700 XT kullanıyorum ve hayli hayli yetiyor.

Ben Pulse RX 7700 XT kullanıyorum çift fanlı ve soğutmadan çok memnunum. Siz de eğer bütçe çıkmıyorsa Sapphire Pulse modelini düşünebilirsiniz onun linkini koymadım. Bundan önce de abimin bilgisayarında yine Pulse RX 5500 XT 4GB OC modeli vardı ve gayet serin çalışıyordu 65 - 70 derece arası. Benim 7700 XT ise 70'i geçmiyor mesela.

Kral AM5 geç bence elindeki RAM anakart ve işlemcini sat. Istersen ekran kartını da satıp daha iyisini alabilirsin. anakart ram işlemci
PSU yeter ekran kartı yükseltmiceksen.
Yükseltsen de yetebilir.
@Xergeon @881430 çok teşekkürler hocam peki son olarak birşey sorucam 4 soket girişli anakart almam daha mı iyi olur izlediğim videolarda boşluklu takarsanız daha iyi performans alırsınız diye birşey duymuştum

@Xergeon @881430 çok teşekkürler hocam peki son olarak bir şey soracağım 4 soket girişli anakart almam daha mı iyi olur izlediğim videolarda boşluklu takarsanız daha iyi performans alırsınız diye bir şey duymuştum

Bahsettiğiniz 4 soket RAM yuvası mı? Eğer öyleyse onunla ilgili bir performans farkı olmaz bence çünkü her iki şekilde de RAM'leri Dual kullanacağımız için aynı şey olur.

Bahsettiğiniz 4 soket RAM yuvası mı? Eğer öyleyse onunla ilgili bir performans farkı olmaz bence çünkü her iki şekilde de RAM'leri Dual kullanacağımız için aynı şey olur.
iyi o zaman hocam yarın siparişleri oluştururum gelince bir daha yazarım buraya teşekküerler tavsiyeleriniz için

ya başka bir forumda işlemcide değiştirmen tarzı yorumlar gelmişte acaba uyumlu olmuyo mu ddr5 e bi sisteme geçersem işlemcim

iyi o zaman hocam yarın siparişleri oluştururum gelince bir daha yazarım buraya teşekküerler tavsiyeleriniz için
Rica ederiz hocam önemli değil.
ya başka bir forumda işlemcide değiştirmen tarzı yorumlar gelmişte acaba uyumlu olmuyo mu ddr5 e bi sisteme geçersem işlemcim
Mevcut işlemciniz DDR4 soket olduğu için evet mecburen değiştirmeniz gerekli. Zaten DDR5 anakartın fiziksel soket tipine bakarsanız 5600X'in fiziksel yapısıyla uyumsuz olduğunu rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı