RX 6800 16 GB vs RTX 3080 10GB

Karusd

Hectopat
Merhaba elimde 2 adet var fiyatları önemli değil, gördüğüm kadarıyla RTX 3080 saf performansta biraz daha iyi galiba ama 10GB VRAM'i var sadece ve ben bazı oyunlarda 12-13GB'a kadar çıkıyordu VRAM kullanım RX 6800 ile. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Not: DLSS vs kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öylede ne kadar fark vardır VRAM kullanımında 1-2 GB'dan fazla mıdırki?

Oyundan oyuna değişir, RX6800 optimize olarak daha kötü.
Önemli olan VRAM farkı değil, kas gücü.
3080 Bu konuda daha iyi, 6800XT veya 6900XT olsa değişirdi.

Oyundan oyuna değişir, RX6800 optimize olarak daha kötü.
Önemli olan VRAM farkı değil, kas gücü.
3080 bu konuda daha iyi, 6800 XT veya 6900 XT olsa değişirdi.

Kas gücü kadar VRAM'de önemli hocam VRAM nasıl önemli değil 10GB VRAM'le 4K Cyberpunk oynayabilir misiniz istedigi kadar performanslı olsun kart?

Kas gücü kadar VRAM'de önemli hocam VRAM nasıl önemli değil 10GB VRAM'le 4K Cyberpunk oynayabilir misiniz istedigi kadar performanslı olsun kart?

Önemli değil mi dedim.
Önemli olanın VRAM farkı olmadığını söyledim.
4K Cybeprunk oynayacak mısınız?

Hayır hocam ama Squad'da Ultra 1080p ayarlarda 13GB-14 GB VRAM kullanımına kadar cıktım RX6800 ile hadi optimazyonu 2 GB fark ettirse gene 10GB yeterli olmuyor.

İnternette testleri var, 2K Ultra ayarlarda 8 GB kullanıyor, zaten yetmese bu karta 10GB VRAM koymazlar.
Testlere bakabilirsiniz, ben en fazla 8GB gördüm.

Şunu şuraya bırakayım 6800 diyenler bir daha düşünsün.
Eki Görüntüle 2424399Eki Görüntüle 2424400
Tek bir oyuna bakarak yorum yapmak mantıklı değil. Nvidia kartlara göre optimize oyunlar var, aynı şekilde amd kartlara göre optimize oyunlar olduğu gibi. Test dediğiniz şu olmalıdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şunu şuraya bırakayım 6800 diyenler bir daha düşünsün.
Eki Görüntüle 2424399Eki Görüntüle 2424400
Zira bu verdiğiniz tablolarda yüksek ihtimal ile yanlış rx 6900 xt dediğiniz kart 4070 ti ile kafa kafaya giden bir kart :D

Tek bir oyuna bakarak yorum yapmak mantıklı değil. Nvidia kartlara göre optimize oyunlar var, aynı şekilde amd kartlara göre optimize oyunlar olduğu gibi. Test dediğiniz şu olmalıdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zira bu verdiğiniz tablolarda yüksek ihtimal ile yanlış rx 6900 xt dediğiniz kart 4070 ti ile kafa kafaya giden bir kart :D

hocam testlerinede baktım 9.3gb kullanıyor, gene vram darboğazı var yani dediğim gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı