RX 6800 ekran kartı için yapılacak testler nelerdir?

Hangi SSD, HDD var sistemde kaplamaların geç yüklenmesine neden olabilecek en yavaş donanım bu. RAM'ler hızlıdır, VRAM ise anlatmaya gerek yok hepsi içinde en hızlısı.

Kingston NV2 var hocam.

Hız testi yaptın mı hiç kaç gösteriyor? Bir de şunu sorayım hangi oyunları oynadın ve hepsinde mi bu his vardı yoksa bazılarında mı?

2 tane test yaptım böyle gözüküyor genellikle kaplama sorunu yaşadığım oyunlar hemen hemen hepsinde oluyor RDR 2 Forza Horizon 4 Mafia 2 GTA V Cyberpunk 2077 vs.

Bu NV2'ler de hız kesen türdenmiş ama şu görüntüye göre yapmaması lazım. 800 mb okuma yeterince hızlı. Kaplama soruna ne neden oluyor kesin bilemiyorum şu anda.

Test olarak Superposition Benchmark yapabilirsin medium ve extreme şeklinde.

High Extreme yapsam sorun olur mu ekran kartına zarar gelme vb 2K yapacağım bir de doğru olur değil mi?

High Extreme yapsam sorun olur mu ekran kartına zarar gelme vb 2K yapacağım bir de doğru olur değil mi?

Hayır bu benchmark testi zarar vermez. Bir ortalama FPS'lerine bakalım ne olacak, sen de o esnada ekranı izle bakalım takılmalar çarpacak mı gözüne.

Windows 11 ve AMD 22.11.2 sürümünden şüphelenebilirsin. Masaüstünde gezinirken veya YouTube ve Chrome takılmalar yaşıyorsan buna sebep olan AMD sürücüleri olabilir. Ve Windows 11 kullanıyorsan daha tam stabil olmadı. Siyah ekran, titreme, yeşil ekran veya başka sebeplerden WattMan hatası alıyorsan. Sorun AMD olabilir. Örnek RAM uyumu, monitörün DisplayPort kablosu veya bilgisayar kasasını direk prize takmak bu sorunları çözebilir veya azaltabilir. Sonuç AMD olduğu için her türlü hata olabilir veya hiç hatada yaşamayabilirsin.
Test programları OCCT, FurMark, 3DMark.

Hayır bu benchmark testi zarar vermez. Bir ortalama FPS'lerine bakalım ne olacak, sen de o esnada ekranı izle bakalım takılmalar çarpacak mı gözüne.

Test bitti herhangi bir takılma olmadı yağ gibi aktı.

Windows 10 kullanıyorum dediğim gibi sürücüden şüpheleniyorum bende ama işin en kötü tarafı sadece şüpheleniyorum işte bilmiyorum hangisi hatalı.

Windows 10 için 22.5.1 sürümünü kullanabilirsiniz. Bu sürüm oyunlarda ve arayüzde ki takılmaları düzeltecektir. Ayrıca chipset sürücüsü güncel mi kontrol edin.
Ayrıca AMD FreeSync açık ve kapalı test edin.
Sürücüyü kaldırırsanız ilk baş siteden Windows 10 için AMD 22.5.1 sürümünü ve AMD cleanup utily indirin. Sonra interneti kesin ilk baş sürücüyü kaldırın. AMD cleanup utily kullanın ve güvenlik modunda otomatik başlayacaktır. Sonra kalıntıları da sildikten sonra bilgisayar yeniden başlayacaktır. Ondan sonra AMD 22.5.1 sürümünü yükleyin. Ondan sonra yeniden başlatın bilgisayarı ondan sonra tekrar interneti aktif edin.

Son düzenleme:

Skorları da mükemmel ilginç gerçekten. Bu test direkt ekran kartı ve monitör gibi zincirin son halkalarını eler benim için. Windows sebepli olabilir mi bilmiyorum @MertDefne önerileri de mantıklı gayet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…