RX 6800 R5 5600 sistem DisplayPort girişinden görüntü vermiyor

ozanarik06

Decapat
Daha fazla  
Hocalarim herkese iyi akşamlar, benzer birçok konu var biliyorum bir sürü araştırma yaptım ama sonuca ulasamadim. Yeni R5 5600 + RX6800 sistemime temiz UEFI Windows 10 kurdum, chipset, ekran kartı ve Windows güncellemelerini yaptım fakat sadece HDMI'dan görüntü alabiliyorum. Aklımda birkaç soru var:
1. Ekran kartı 8+8 pin ve bunları yerlerine oturtup kurdum, ekran kartı sürücüsünü destek sitesinden indirip kurdum. Pinleri tam oturtamamis olma ihtimaline veya ekran kartını slota oturmamış ihtimaline göre DisplayPort tanımama sorunu olur mu? Ya da kartı yanlış oturtmuş olsam HDMI'dan bile goruntu alamaz miydim?
2. Ekran kartı sürücüsü güncel olmakla beraber sürücüden DP ile alakalı bir etkinleştirme mevzusu falan olabilir mi? Çünkü monitör ayarından DP'yi sectigimde ekran kararıyor sinyal yok diyor ve ardından birkaç saniye sonra HDMI'a geri dönüyor.
Çok araştırmama rağmen beceremedim biraz da bu konularda cahilim, yardım ederseniz çok minnettar kalırım.

Hocalarim herkese iyi akşamlar, benzer birçok konu var biliyorum bir sürü araştırma yaptım ama sonuca ulasamadim. Yeni R5 5600 + RX6800 sistemime temiz UEFI Windows 10 kurdum, chipset, ekran kartı ve Windows güncellemelerini yaptım fakat sadece HDMI'dan görüntü alabiliyorum. Aklımda birkaç soru var:
1. ekran kartı 8+8 pin ve bunları yerlerine oturtup kurdum, ekran kartı sürücüsünü destek sitesinden indirip kurdum. Pinleri tam oturtamamis olma ihtimaline veya ekran kartını slota oturmamış ihtimaline göre DisplayPort tanımama sorunu olur mu? Ya da kartı yanlış oturtmuş olsam HDMI'dan bile goruntu alamaz miydim?
2. ekran kartı sürücüsü güncel olmakla beraber sürücüden DP ile alakalı bir etkinleştirme mevzusu falan olabilir mi? Çünkü monitör ayarından DP'yi sectigimde ekran kararıyor sinyal yok diyor ve ardından birkaç saniye sonra HDMI'a geri dönüyor.
Çok araştırmama rağmen beceremedim biraz da bu konularda cahilim, yardım ederseniz çok minnettar kalırım.

Sorunu çözebildiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı