RX 6600 R5 5600 sistem görüntü vermiyor

SpRAY*

Kilopat
RAM
Corsair 3600 MHz CL 18
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
MSI B-550M PRO-VDH
İşlemci
Ryzen 5 5600
Dün gece bilgisayarı her zaman olduğu gibi normal bir şekilde kapattım, kapatmaz olaydım. Sabah kalktığımda açmaya çalıştım, sistem monitöre kesinlikle hiçbir görüntü göndermiyordu. Kasayı kontrol ettim, sistemi başlattığımda ekran kartının fanları döner normalde, şimdi hiç dönmüyorlar. Sistemi başka bir RAM ve ekran kartı takarak test ettim, sonuç aynı. Bütün SSD'leri söktüm, BIOS'a girmeye çalıştım, yine yok. Kesinlikle ekrana görüntü gelmiyor, sistem boşta çalışıyor. Sorun işlemci ya da anakartta diye düşünüyorum. Anlamadığım tek şey, durduk yere nasıl böyle bir şey olabiliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca size çok eski bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. 2.5 yıl önce ben bu bilgisayarı temizlemek için içini açtım.

CMOS resetledim daha doğrusu şimdi BIOS flash ile de resetlemeyi deneyeyim bu arada size 3 yıldır yaşadığım diğer bir sorundan bahsetmek istiyorum bu sorunu kime anlatırsam anlatayım bir anlam veremedi kimse forumdada cevap yazmadı şimdi 3 yıl önce bilgisayarı temizledim hiçbir sorun yoktu temizledikten sonra bilgisayar 70,80 saniyede açılmaya başladı Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğimde sebebin BIOS'un yavaş açılmasından dolayı olduğunu öğrendim 40,50 saniye yazıyordu ve bununla birlikte anakartın CPU hata ışığı yanıyordu ancak hiçbir sorun yaşamadım ne işlemcide ne de başka bir şeyde sorun vardı 3 yıl içinde BIOS'u birkaç kez güncelledim her güncellediğimde BIOS'un açılma süresi 5,10 saniye kadar arttı şu an BIOS hep 75 saniyede açılıyor yani bilgisayarın açılması için 1.5 dakika kadar bekliyorum M.2 SSD olmasına rağmen. 3 yıldır tek bir sorun yaşamadan kullandım bilgisayarı.

Teşekkürler.

Hocam maalesef o kadar bilgim yok bu konuda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı