RX 6800 XT ekran kartının driverı devamlı çöküyor

Eren186

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım 23.9.1 kullanıyorum hiçbir oyuna giremiyorum girdiğim an oyun çöküyor Windows 10 çöküyor ekran donuyor bayağı kullanılamaz hale geliyor. Önerebileceğiniz stabil sürücü var mıdır?

Yapmıştım ilk aldığımda hocam hiçbir sıkıntı çıkmamıştı ta ki AMD'nin son sürümünü yükleyene dek ondan sonra hiçbir oyunu açamamaya başladım. Şimdi bazen giriyor bazen girmiyor oyunlara bazen de masaüstünde dururken AMD yazılımı çöküyor. FurMark da yaptım hiçbir problem çıkmadı timespy da yaptım siz demeden ben diyeyim. Kartta problem yok sürücü yine batırdı.

Sürücü ile alakalı bir durum değil, ya kartta sorun var ya da RAM'leriniz de.

Siz tekrar VRAM testi yapın sorunsuz geçerse RAM'ler için Memtest yapın.

Sürücü ile alakalı bir durum değil, ya kartta sorun var ya da RAM'leriniz de.

Siz tekrar VRAM testi yapın sorunsuz geçerse RAM'ler için Memtest yapın.

Yaptım hiçbirinde sorun yok.

DDU ile driverları Full silip yeniden yüklemeyi denediniz mi?

Tabii hocam şu an 23.11.1 deyim Forza Metro Exodus Valorant LoL vs giriyor hiçbir problem yok ama RDR 2 Hogwarts vs bunlara girince sürücü çöküyor.

Sizi hatırladım şimdi, o PSU ile 300W kartı beslemek yanlış, diğer konuda da söylemiştim, üretici verilerinde 6800'ü besleyebiliyor gibi görünsede 6800XT için riskli.

AMD yazılımından Power limiti düşürün, bu şekilde test edin, sorun yaratmazsa PSU kartı besleyemiyor demektir.

Hocam PSU sorunu olsa hemen kendini belli etmez mi? Oyunlarda Max 280 çekiyor stok haliyle. İşlemcim 55-65 W çekiyor. Ekran kartım sabit 280W bile çekmiyor oyundan oyuna değişiyor bence PSU ile alakası yok. Ve belirtmek isterim ki yük altında olmadan bile sürücü hatası alıyorum oyun her şey kapalı masaüstünde duruyorum Windows 10 kafayı yiyor hemen AMD yazılımı çıkıyor karşıma.

Sürüci zaman aşımına uğradı hatası mı veriyor?
Bu hata hocam.

resim_2022-08-14_204456.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı