Çözüldü RX 6800 XT - R5 5500 sistem oyunda kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ümit1934

Picopat
Daha fazla  
Sistemim RX 6800 XT R5 5500 500W PSU var. Alan Wake 2 oynuyorum, PC kapanıyor. Frost punk 2'de denedim yine kapanıyor ama hemen değil. Bir 30 dakika 1 saat arası oynuyorum sonra kapanıyor. Güç yetmiyor desem ilk açtığımda kapanır. Isınıyor desem, işlemcim 60 65 arası ekran kartı 55 derece, fanı 70'de kullanıyorum. PC kapanınca da açılmıyor elektriği kesip geri verince açılıyor.

Çözüm
Çözdüm. Ben olmak çok maymun
MSI Afterburner'dan güç limitini arttırmışım +6ya çekmişim o yüzden kapanıyormuş.
Az önce bencmark yaparken fark ettim.
6800 XT, 500 wattlık güç kaynağını oyunlarda %90 civarı yüke sokar diğer sistem bileşenleriyle birlikte. Güç kaynağınız direnebileceği kadar direniyor sonra da kendini salıveriyor muhtemelen. Sisteminizi 700 watt civarı kaliteli bir güç kaynağı ile kullanmanızı öneririm.

6800 XT, 500 wattlık güç kaynağını oyunlarda %90 civarı yüke sokar diğer sistem bileşenleriyle birlikte. Güç kaynağınız direnebileceği kadar direniyor sonra da kendini salıveriyor muhtemelen. Sisteminizi 700 watt civarı kaliteli bir güç kaynağı ile kullanmanızı öneririm.
Dediği gibi, çok yüksek ihtimalle güç kaynağı ile alakalı bir sorun. 500watt bu sisteme yük altında yetersiz kalır.

Haklısınız güç yetmiyor olabiliride anlamadığım olay şu TLOU part1i GoW Ragnarok'ü RDR2'yi Horizon forbidden West'i Ultra ayarlada hiç sıkıntı çekmeden oynadım bu oyunlar ekran kartına epey yüklenen oyunlar Frostpunk 2'de nasıl kapanıyor onu anlamadım. yada artık psunun ömrü tükenmişte olabilir

Haklısınız güç yetmiyor olabiliride anlamadığım olay şu TLOU part1i GoW Ragnarok'ü RDR2'yi Horizon forbidden West'i Ultra ayarlada hiç sıkıntı çekmeden oynadım bu oyunlar ekran kartına epey yüklenen oyunlar Frostpunk 2'de nasıl kapanıyor onu anlamadım. Ya da artık PSU'nun ömrü tükenmişte olabilir.

AMD Adrenalin veya MSI Afterburner ile o oyunlarda kaç W çektiğine bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı