RX 6800 XT vs RTX 3080

Gelecekte göreceğiz hocam 16 GB VRAM isteyen oyunu nasıl açacak.

Bahsettiğimiz VRAM'in yetmemesi. 1080p de bile 8 GB VRAM tüketen oyunlar var. Bunun üstüne gelecek ve daha yüksek çözünürlükleri ekleyin. 3080 16 GB olsa mantıklı bir seçenek olabilirdi.

Hocam neden kabullenmiyorsunuz?

Ortada kabullenecek bir şey yok. Göreceğiz diyorum gelecekte bu kadar.

Bahsettiğimiz VRAM'in yetmemesi. 1080p de bile 8 GB VRAM tüketen oyunlar var. Bunun üstüne gelecek ve daha yüksek çözünürlükleri ekleyin. 3080 16 GB olsa mantıklı bir seçenek olabilirdi.

Zaten 3080 16 GB olsa kimse AMD almaz.

Çünkü anlamak istemiyorsunuz. 6800XT bile %5 civarı daha hızlı ve üstüne 6900XT alınabiliyor. Aynı zamanda atılan 6900XT yanlış bilmiyorsam xtxh çipi. Muazzam bir overclock performansı var ve 3090 nı bile geçebilir. 6900XT varken 3080 almak saçmalık olur.

Zaten 3080 16 GB olsa kimse AMD almaz.
Fiyat?

Konunun başlığına bakarsanız 6800XT vs 3080. 6900XT biraz daha tercih meselesi 3080le. Bende 3080 le 6900XT arasında kalırdım alacak olsam

Arkadaş biraz da olsa haklı. 6800XT 3090 la kapışmıyor. 3080 rakibi 6800XT.

Hocam sonuçta biraz arkasında ama fiyat farkı ne durumda? 3090 25 bin 6800 XT 15 bin civarı fp açısından öyle dedim.

Uzun uzun tartışılmış nedense. Kısaca aynı kartlar. 4K oynayacaksan ya da RT istiyorsan 3080 al. Onun dışında 6800XT al bence.

Ayrıca en ucuz 6800XT ile 6900XT arasında 700₺ var. 6900XT al geç, düşünme. Ek olarak 10% civarı daha az elektrik tüketiyorlar.

Bir sürü VRAM tartışması falan da dönmüş konuda. Arkadaşlar kör kütük yorum yapmayın lütfen. VRAM yetmezse FPS düşer diye genelleme yapamazsınız. Yeni asset yüklüyor mu yüklemiyor mu, ne zaman yüklüyor, yükleme işlemini zamanlıyor mu gibisinden bir sürü ince detay var burada. Eğer yeni asset yüklemesi gerekiyorsa ve VRAM'de yer kalmadıysa sistem RAM kullanmaya çalışabilir. Direk diskten çekmeye çalışabilir. Eğer oyun içinde bir region'dan çıktıysanız asset'leri yer değiştirebilir. Yer değiştirmede spike alabilirsiniz, sürekli RAM/disk kullanması gerekiyorsa IO bloğundan dolayı FPS kaybı yaşabilirsiniz. Belki uzakdaki texture'lar tam yüklenmeyebilir ama FPS kaybı yaşamazsınız. Bunların ne zaman tetikleneceği de önemli bir faktör. Belki render distance azaltabilirsiniz sıkıntı yaşamak istemiyorsanız vs. vs.

Kısaca genelleme yapamazsınız. Belki de işlem gücü yetmeyecek o nedenle RAM üzerinden veriye erişim zamanı bir kısıtlama yaratmayacak. Bu tartışmaları bir türk forumlarında görüyorum nedense. Bilgisayar mimarisinin b'sini bilmeyenler sidik yarıştırıyorlar.

Future proofing yapmaya çalışarak ürün alınmaz. İhtiyaçlara göre alınır.

Peki hocam siz ne önerirsiniz? 6800 XT mi 3080 mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…