RX 6800 XT vs RTX 3080

Fanboylukla alakası yok. Siz gidin 6800XT alın o zaman. 10 GB üstü oyunlar sanki 6800XT akıcı şekilde oynatacak. Ayrıca RT açıldığında aradaki farkı biliyor olmalısınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
not: 3080 render anlamında da 6800XT'nin içinden geçer.( eğer iş için almak isteyen olursa ) neticede yüksek bütçede AMD GPU almak pek mantıklı değil.

Konu sahibi oyun için demiş elimde seçenek olsa direkt 6800 XT'yi alırdım merak etmeyin ayrıca en azından yeni çıkacak oyunları 30 FPS de oynatsa gelecek açısından çok daha mantıklı 3080 le onu bile yapamayacak belki de.

Vram konusu açılmışken sormak istiyorum. Aynı oyun, aynı ayarlarda, 8 GB vram'li kartta 6 GB vram kullanırken 16 GB vram'li kartta 12 GB vram kullanabiliyor. Sonuçta 2 kartta da oyun akıcı bir şekilde, tam performansta oynanabiliyor. Peki burada 16'lık kartın avantajı ne oluyor? Sonuçta bu kartta daha fazla kaynak kullanıldığı için diğer kartta görülmeyen bir avantaj olması gerekiyor.

Ya da başka bir deyişle, 16 GB'lık kartta kullandığım vram değerinin, o oyun için gerekli minimum değer olup olmadığını nasıl anlarım?

Konu sahibi oyun için demiş elimde seçenek olsa direkt 6800 XT'yi alırdım merak etmeyin ayrıca en azından yeni çıkacak oyunları 30 FPS de oynatsa gelecek açısından çok daha mantıklı 3080 le onu bile yapamayacak belki de.

Ortalama 14-15 GB VRAM isteyen oyunu 6800XT 30 FPS de açarsa bende alım bir tane sonuçta her şey geleceğimiz için değil mi ? (!)

Son düzenleme:
VRAM yetmezse RAM'den ödünç alınır. RAM daha yavaş olduğu için FPS düşmesi yaşarsınız. Burada olduğu gibi RTX 3070 Ti ile 1080p'de 42 FPS görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VRAM konusu açılmışken sormak istiyorum. Aynı oyun, aynı ayarlarda, 8 GB VRAM'li kartta 6 GB VRAM kullanırken 16 GB VRAM'li kartta 12 GB VRAM kullanabiliyor. Sonuçta 2 kartta da oyun akıcı bir şekilde, tam performansta oynanabiliyor. Peki burada 16'lık kartın avantajı ne oluyor? Sonuçta bu kartta daha fazla kaynak kullanıldığı için diğer kartta görülmeyen bir avantaj olması gerekiyor.

Ya da başka bir deyişle, 16 GB'lık kartta kullandığım VRAM değerinin, o oyun için gerekli minimum değer olup olmadığını nasıl anlarım?

Hocam 16 GB karttan 12 GB VRAM kullanması konusunda yanlışınız var. Aynı oyunda aynı ayarlarda 8 GB kart ne kadar VRAM kullanırsa 16 GB de o kadar kullanır. O zaman VRAM arttirmanin hiçbir mantığı olmazdi. :D

Tamam dostum git 3080 al birkaç yıl sonra anlarsın dediğimi o kadar para veriyorsun geleceğini düşünmeyecek misin? Bir de fanboy değilim diyorsun ya.

Anlamak mı istemiyorsunuz yoksa anlamıyor musunuz? O kadar VRAM isteyen oyunu 6800XT açamaz yani bir şey değişmiyor. Ayrıca daha önce belirttiğim gibi RT olayına ne diyeceksiniz? Size göre RT boş iş değil mi?

Bu tip kartlarda FSR ve DLSS gereksiz teknolojiler hiç açmadan oynanılabilir.
İkisinden birini alacağım fakat hala kararsızım. RTX 3080 almak istesem 10GB VRAM'e sahip olduğu düşüncesi ileride sıkıntı yaratacak gibi hissettiriyor. Ama bir yandan DLSS ve RT özellikleri cezbediyor. RX 6800 XT almak istesem FSR 2.0, DLSS'e kıyasla daha az etkili gibi görünüyor fakat 16 GB VRAM'e sahip oldugu için gelecekte oyunlarda Max ayarlarda sıkıntı çekmeyeceğimi anlıyorum. Zaten performans olarak aralarında çok bir fark yok. Sizce ne alınabilir?

Anlamak mı istemiyorsunuz yoksa anlamıyor musunuz? O kadar VRAM isteyen oyunu 6800XT açamaz yani bir şey değişmiyor. Ayrıca daha önce belirttiğim gibi RT olayına ne diyeceksiniz? Size göre RT boş iş değil mi?

Siz de beni anlamıyorsunuz 6800 XT 4K için çok uygun bir kart ileride 4K Ultra ayarlarda 3080 ne yapabilecek? RTX 6000 serisinde de var ama sorunlu burada konu sahibinin bu bütçe ile en iyi performans alması için uğraşıyoruz ayrıca nasıl bu kadar eminsiniz? 10 12 GB VRAM harcıyan oyunu 6800 XT darboğaz yapmayacak bir işlemci ile rahatlıkla oynatabilir.

Siz de beni anlamıyorsunuz 6800 XT 4K için çok uygun bir kart ileride 4K Ultra ayarlarda 3080 ne yapabilecek? RTX 6000 serisinde de var ama sorunlu burada konu sahibinin bu bütçe ile en iyi performans alması için uğraşıyoruz ayrıca nasıl bu kadar eminsiniz? 10 12 GB VRAM harcıyan oyunu 6800 XT darboğaz yapmayacak bir işlemci ile rahatlıkla oynatabilir.

Siz 6800XT alın gelecekte açıyor mu, açsa bile nasıl oynatır görürsünüz böylece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı