RX 6800XT sistem 26 bin TL'ye alınır mı?

Sizin RAM çok iyi fiyatmış hocam bu arada güle güle kullanın. Ben indirimle 2800'e alabildim...

Sağolasın. Bir de güç kaynağında önceliği korumalara ve kaliteye ver. İyi bir 650W dururken sırf 750W diye dandik bir modele yönelme.

Çünkü geleceğe yönelik PSU yoktur. Birincisi kalitesiz güç kaynakları yıllar içerisinde besleme gücünü kaybederler. İkincisi bugün mid-high tier bir ekran kartının güç tüketimi 200-250W ise 3-5 sene sonra çıkacak mid-high tier kartlar 400W olmaz. Örneğin RTX 3070 ile 4070'in aynı tüketime sahip olması.

Hocam en önemlisi güvenlik etiketi var mı yok mu (yoksa eğer içi açılmış tamir görmüştür)
Coil whine var mı yok mu (bu modellerde yük altında az da olsa oluyor diye biliyorum)
FurMark testlerinin ortalaması (bende 67 derece çıktı)
Bu üçü önemli diye biliyorum ama daha da varsa arkadaşlarımız ekler.

Eki Görüntüle 2154777
56 dereceli furmark testli kart alıcam coil whine hiçbişey yok adam yazılım güncellemesi yapmıs nvidia da calısıyo herif ray tracingi fullemis

Sağolasın. Bir de güç kaynağında önceliği korumalara ve kaliteye ver. İyi bir 650W dururken sırf 750W diye dandik bir modele yönelme.

Çünkü geleceğe yönelik PSU yoktur. Birincisi kalitesiz güç kaynakları yıllar içerisinde besleme gücünü kaybederler, ikincisi bugün mid-high tier bir ekran kartının güç tüketimi 200-250W ise 4-5 sene sonra 400W olmaz. Örneğin RTX 3070 ile 4070'in aynı tüketime sahip olması.
Hocam PSU konusunda High Power, FSP tarzı markaları önerdiler bu forumda 2200 TL civarında. 6800XT yi uzun yıllar satma planım yok Undervolt yapıp kullanacağım. O yüzden acaba 650W mı alsam diyorum hem fiyatta da azalma olur fakat yine de açıkçası sıkıntı olur diye kendimi çekiyorum. Neden derseniz işlemciye O.C yapma planım var ekran kartını biraz daha iyi beslemesi için. Kasanın fanları, işlemci soğutucusu o bu derken yetmez diye geriliyorum. Keza ileride 5800X3D alma planım var.

56 dereceli furmark testli kart alıcam coil whine hiçbişey yok adam yazılım güncellemesi yapmıs nvidia da calısıyo herif ray tracingi fullemis
Hocam model nedir bayağı iyimiş ısınması vs. bir sorun çıkacağını sanmam bir de güvenlik etiketi üstünde olsun yeter.

Hocam PSU konusunda High Power, FSP tarzı markaları önerdiler bu forumda 2200 TL civarında. 6800XT yi uzun yıllar satma planım yok Undervolt yapıp kullanacağım. O yüzden acaba 650W mı alsam diyorum hem fiyatta da azalma olur fakat yine de açıkçası sıkıntı olur diye kendimi çekiyorum. Neden derseniz işlemciye O.C yapma planım var ekran kartını biraz daha iyi beslemesi için. Kasanın fanları, işlemci soğutucusu o bu derken yetmez diye geriliyorum. Keza ileride 5800X3D alma planım var.
Gold ve platinyum olanlar kaliteli oluyor marka ve modellerden anlamıyorum ama.

5800X3D ve 6800 XT ikilisine düzgün bir 650W rahat yeter. Maksimum yükte 400-450W tüketecek bir PC'den bahsediyoruz. Ben 550W ile 5700X3D ve 4070 kullanıyorum maksimum 350W tüketimleri var.

Kaliteli ve ekonomik bir model işini görür.

5800x3D ve 6800 XT ikilisine düzgün bir 650W rahat yeter. Maksimum yükte 400-450W tüketecek bir PC'den bahsediyoruz. Ben 550W ile 5700x3D ve 4070 kullanıyorum maksimum 350W tüketimleri var.

Kaliteli ve ekonomik bir model işini görür.

Peki var mıdır hocam F/P güzel bir PSU öneriniz? Ben PSU konusunda açıkçası bilgisizim.

Gold ve platinyum olanlar kaliteli oluyor marka ve modellerden anlamıyorum ama.

Gold ve platinyumlara bir baktım da hocam çok pahallılar ya.
Hep Rampage trapper diye bir kasa var 750W PSU var içerisinde. Vatan da 3700TL'ye satılıyor onu alacaktım ama sanırsam içindeki PSU iyi değildir.

1711826702819.png

Gold ve platinyumlara bir baktım da hocam çok pahallılar ya.
Hep Rampage trapper diye bir kasa var 750W PSU var içerisinde. Vatan da 3700TL'ye satılıyor onu alacaktım ama sanırsam içindeki PSU iyi değildir.

Eki Görüntüle 2154786

Nerden buldun o bombayı. Bunu al bütçen o kadar varsa.

Nerden buldun o bombayı. Bunu al bütçen o kadar varsa.

Hocam buna benim ekran kartı ve o işlemci soğutucusu sığar mı? Bütçem bu arada 4200-4500TL ye kadar çıkabilir kasa ve psu olarak. Ekran kartı maks 330mm desteği varmış sanırsam sığmıyor fakat çok iyimiş 750 gold psu varmış içinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı