RX 6900 XT - R5 7500F sistem için PSU önerisi

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
Dostlar kartın TDP'si 300 watt, işlemci ise 65 watt, ppt 88 watt. En fazla çekeceği watt değeri 450 olsun öbür parçalarla o da abartı oluyor. 600 wattlık bir güzel PSU bunu beslemez mi? Yazın ortasında bir sistem toplamayı düşünüyorum ve kafama takıldı.

600 önermem. 6900XT için 700W öneriliyor altına düşmeyin.

1748164125169.png

Dostlar kartın TDP'si 300 watt, işlemci ise 65 watt, ppt 88 watt. En fazla çekeceği watt değeri 450 olsun öbür parçalarla o da abartı oluyor. 600 wattlık bir güzel PSU bunu beslemez mi? Yazın ortasında bir sistem toplamayı düşünüyorum ve kafama takıldı.

Dostum kesinkile 700W 750W altına düşme RX 6900 XT peak çok fazla çekebiliyor 700W de bile sorun yaşatabiliyor zamanında tanıdıklarım sırf RX 6900 XT besleyebilmek için 800W 850W PSU'ya geçti işlemci fark etmeksizin...

Onu oraya yazan adamlar işlemciyi ne kullanacağını bilmiyor. Ona göre yazıyor diye biliyorum. Şimdi elime kağıt kalem aldım ve hesapladım 500 wattı bile geçmiyor. Gerçekten sadece önerilere göre mi PSU alıyoruz?

Kağıt kalemle watt harcamaları hesaplanmaz. Aldığım kaynak TechPowerUp ve onlar minimum gereken PSU'yu söylüyor. Güya 9070XT'ye 700-750 yeter deniliyor ama 700-750W da kapanma yaşayanlar var mesela. Kartların spike değeri vardır bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. 6900 XT için AMD'nin sitesinde 850W öneriliyor sen düşün.

Güzel bir 750 yeterli.

Kağıt kalemle watt harcamaları hesaplanmaz. Aldığım kaynak TechPowerUp ve onlar minimum gereken PSU'yu söylüyor. Güya 9070XT'ye 700-750 yeter deniliyor ama 700-750W da kapanma yaşayanlar var mesela. Kartların spike değeri vardır bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. AMD'nin sitesinde 850W öneriliyor sen düşün.

Güzel bir 750 yeterli.

Kesinlikle doğru 4K Cyberpunk ultrada koyunca görüyorsun TDP'yi :D çok yakan bir ekran kartı.

Peki bu kartların çektiği TDP değerlerini nereden bakabilirim? TechPowerUp'ta ki değerler çok doğru değilse nereden bakacağım?

1748164913031.png

4K Cyberpunk testinde mesela kart 256 watt çekiyor. Nereden araştırma yaptığınızı söylerseniz bende biraz bakmak bilgi edinmek isterim. PSU konusu zayıf olduğum bir nokta.

TDP değerine çok bakmayın 20ms spike değerine bakın. 700W altına düşmenizi bende önermem. Ayrıca 600W PSU beslese bile güç kaynağında ki fan stres altında başını ağrıtacak kadar hızlı dönebilir. Özellikle AMD ekran kartlarında güç beslemesine çok dikkat edin. WattMan, siyah ekran sorunları sebebiyle kafayı yiyecek duruma gelebilirsin.

Peki bu kartların çektiği TDP değerlerini nereden bakabilirim? TechPowerUp'ta ki değerler çok doğru değilse nereden bakacağım?

Eki Görüntüle 2498501

4K Cyberpunk testinde mesela kart 256 watt çekiyor. Nereden araştırma yaptığınızı söylerseniz bende biraz bakmak bilgi edinmek isterim. PSU konusu zayıf olduğum bir nokta.

TechPowerUp güvenilir bir kaynak. AMD'nin kendisi de 850W öneriyor o kart için. Ben 750W güzel bir PSU'nun yeterli olacağını düşünüyorum.

TDP değerine çok bakmayın 20ms spike değerine bakın. 700W altına düşmenizi bende önermem. Ayrıca 600W PSU beslese bile güç kaynağında ki fan stres altında başını ağrıtacak kadar hızlı dönebilir. Özellikle AMD ekran kartlarında güç beslemesine çok dikkat edin. WattMan, siyah ekran sorunları sebebiyle kafayı yiyecek duruma gelebilirsin.

20 ms spike değerlerine nereden ulaşabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı