RX 6900 XT sistem donuyor

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance rgb pro 32 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 980pro
Ekran kartı
ASUS TUF RX 6900 XT
Anakart
B550 tomahawk
İşlemci
Amd ryzen 7 3800x
Sistemime Prime95 ve FurMark testlerini ayni anda 90 dakika yaptim. Hiçbir sekilde donma veya kapanma olmadi. Fakat sistemi çift monitör kullanirken bir ekranda League of Legends oynarken diger ekranda video izliyorum veya yayın yapıyorum. Ve arada bir bilgisayar önce görüntüyü donduruyor. 5 6 saniye sonra ses gidiyor. Reset atinca hiçbir şey olmamis gibi kullanima devam ediyorum. Nadiren bir sure sonra tekrar ayni sorun oluyor. Ama mutlaka oluyor. Rahatsiz edici duzeyde degil ama mutlaka oluyor. En onemli anları mahvedebiliyor. Ayrica tahminimce cift monitor kullanirken daha cok tetikleniyor sanirim. Bu konuda belirttigim gibi testleri yaptim hatta RAM'ler icinde Memtest86 yaptım. Ama sonuca ulasamadim. Konuyla ilgili destek olabilirseniz sevinirim.

PSU'ya da anakart kaynaklı bir sorun yaşıyorsunuz yüksek ihtimal. Ekran kartını dikey tutucuyla falan kullanıyorsanızda bu tip sorunlar olabiliyor. Farklı bir PSU ile deneme imkanınız varsa deneyin. Sorun çözülmezsa farklı anakartla deneyin. Özellikle bu sorun MSI ve ASUS'un AMD taraflı anakartlarında yaşanıyor.

PSU Corsair RM750. Güç kaynaklı sorun olsa görüntü gitmesi gerekmiyor mu? Enerjide bir sorun olmuyor. Ama ekran donuyor 5 6 saniye sonra ses gidiyor.

PSU Corsair RM750. Güç kaynaklı sorun olsa görüntü gitmesi gerekmiyor mu? Enerjide bir sorun olmuyor. Ama ekran donuyor 5 6 saniye sonra ses gidiyor.

Güç kaynağı voltaj dengesizliği olduğunda görüntü gitmez. Donma yapar. Bunun sebeplerinden biri olarak söylemiştim. Ses gitme mevzusuda bu sebepten olabiliyor. Ses kartının çevresindeki bobinler yük boşaltımına gidiyor. PSU'ya da anakart kaynaklı büyük ihtimal. Yabancı forumlarla bol bol var bu sorundan.

Sonuc olarak Ne yapmalıyım tavsiyeniz var mı?

Sonuç olarak ne yapmalıyım tavsiyeniz var mı?

Garantileri bitti bu arada.

Sonuç olarak Ne yapmalıyım tavsiyeniz var mı?

Farklı bir PSU deneyin. Aynı sorun devam ediyorsa son ihtimal farklı bir anakart denemek gerek. Çevrenizde bir arkadaşınızdan kısa bir süre ödünç alma imkanınız varsa bunları yapabilirsiniz.

Minimum 850W PSU tavsiye ediliyor RX 6900 XT için.

Biliyorum. Ama forumlarda 750W da yeteceği söylendigi icin degistirmedim.

Farklı bir PSU deneyin. Aynı sorun devam ediyorsa son ihtimal farklı bir anakart denemek gerek. Çevrenizde bir arkadaşınızdan kısa bir süre ödünç alma imkanınız varsa bunları yapabilirsiniz.

Deneyeceğim.

Sorun çok büyük ihtimalle Radeon sürücüsünden kaynaklanıyor. Doğru düzgün bir sürücü yapana kadar adamlar bu sorunlarla karşılaşırsınız. Overclock-Underclock ne yapsanız boş.

Sorun çok büyük ihtimalle Radeon sürücüsünden kaynaklanıyor. Doğru düzgün bir sürücü yapana kadar adamlar bu sorunlarla karşılaşırsınız. Overclock-Underclock ne yapsanız boş.
Bu arada witcher 3 oynarken de çöküyor radeon hatasi vererek.

Soylemeyi unuttum. Witcher 3 oynarken çöküyor. Radeon hatası vererek. Gercekten Radeon sorunu da olabilir mi?( sadece Witcher 3'te verdi hatayi yoksa BF2042 BF5 ve muadili kayitli oyunlarda sorun yok. Bu arada sistem bana Radeon Pro Edition yazilimini onerdi. Onu kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…