RX 6900 XT sistem donuyor

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance rgb pro 32 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 980pro
Ekran kartı
ASUS TUF RX 6900 XT
Anakart
B550 tomahawk
İşlemci
Amd ryzen 7 3800x
Sistemime Prime95 ve FurMark testlerini ayni anda 90 dakika yaptim. Hiçbir sekilde donma veya kapanma olmadi. Fakat sistemi çift monitör kullanirken bir ekranda League of Legends oynarken diger ekranda video izliyorum veya yayın yapıyorum. Ve arada bir bilgisayar önce görüntüyü donduruyor. 5 6 saniye sonra ses gidiyor. Reset atinca hiçbir şey olmamis gibi kullanima devam ediyorum. Nadiren bir sure sonra tekrar ayni sorun oluyor. Ama mutlaka oluyor. Rahatsiz edici duzeyde degil ama mutlaka oluyor. En onemli anları mahvedebiliyor. Ayrica tahminimce cift monitor kullanirken daha cok tetikleniyor sanirim. Bu konuda belirttigim gibi testleri yaptim hatta RAM'ler icinde Memtest86 yaptım. Ama sonuca ulasamadim. Konuyla ilgili destek olabilirseniz sevinirim.

O PSU yeter hocam ben 6900XT Red Devil'i Cooler Master 750W 80+ Bronze PSU ile kullanıyorum, güç limiti +15 yaptığımda kart 300 küsur watt çekiyor yine de yetiyor.

Sürücü kaynaklı sizinki, bilinen sorunlarda yazıyordu. İkinci monitörde VRR (değişken yenileme hızı) kapatın sorunu çözer muhtemelen. Ama öncelikle DDU ile sürücüyü kaldırıp tertemiz son sürüm 22.11.2 WHQL kurun.

Sistemime Prime95 ve FurMark testlerini ayni anda 90 dakika yaptim. Hiçbir sekilde donma veya kapanma olmadi. Fakat sistemi çift monitör kullanirken bir ekranda League of Legends oynarken diger ekranda video izliyorum veya yayın yapıyorum. Ve arada bir bilgisayar önce görüntüyü donduruyor. 5 6 saniye sonra ses gidiyor. Reset atinca hiçbir şey olmamis gibi kullanima devam ediyorum. Nadiren bir sure sonra tekrar ayni sorun oluyor. Ama mutlaka oluyor. Rahatsiz edici duzeyde degil ama mutlaka oluyor. En onemli anları mahvedebiliyor. Ayrica tahminimce cift monitor kullanirken daha cok tetikleniyor sanirim. Bu konuda belirttigim gibi testleri yaptim hatta RAM'ler icinde Memtest86 yaptım. Ama sonuca ulasamadim. Konuyla ilgili destek olabilirseniz sevinirim.

Merhaba hocam, iyi bayramlar. 850W Sharkoon PSU ile aynı problemi bende yaşamaktayım, 1000W güncellemeniz acaba probleminizi çözdü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı