- RAM
- 2x8GB XPG Gammix D30 3200 MHz CL16
- SSD veya HDD modeli
- Samsung 1 TB 980 PRO M2
- Ekran kartı
- XFX RX 6900XT Merc
- Anakart
- MSI B550-A Pro
- İşlemci
- R9 5900x
İyi akşamlar dostlarım, geçen gün İncehesap Gaming gecesi indirimlerinden başlıkta belirttiğim ekran kartını aldım, 0 ürün şekilde jelatinleri ile vs. geldi. Geldikten sonra hemen taktım kartı fakat taktıktan sonra ilk başta bir açılmadı bilgisayar, bildiğin elektrik gelmedi yani hiç başlamadı.
Birazcık uğraştım ettim sonunda açmayı başardım, driverını düzgünce kurdum sonra oyunları test etmeye başladım. Oyun oynarken bir anda kapandı bilgisayar, hiçbir uyarı vermeden/donmadan direkt kapattı kendini. Kapattıktan sonra da düğmesine bastığımda direkt olarak açılmadı.
Tekrar açmak için önce PSU'nun güç düğmesini kapatıp kasanın Power tuşuna basılı tutuyorum bir süre, ardından PSU'yu açıp çalıştırıyorum bilgisayarı kendini kapattığı zamanlarda.
Ekran kartımı almadan önce hiçbir sorun yaşamıyordum, R7 240 kullanıyordum zaten elektrik falan harcadığı yoktu
o yüzden PSU'da sorun var diyemem ama gücü yetmiyor olabilir fakat MSI Afterburner üzerinden izliyorum oyun oynarken 250W bile zor kullanıyor bazen, ne kadar doğru orada yazan bilemiyorum tabii ama.
Ürünlerin arızalı olduğunu düşünmüyorum, oyunlarda çökme/kasma/donma gibi sorunlar yaşamıyorum fakat pat diye kapatıyor kendini sistem, 3-4 defa AMD yazılımı üzerinden stres testi yaptım, bir defa kapandı test esnasında.
Şu anda güç limitini -%10 yaptım bir süre de böyle kullanacağım bakalım.
Sizin fikirleriniz nedir, ne önerirsiniz?
Not: BIOS'um ve bütün sürücülerim güncel.
Birazcık uğraştım ettim sonunda açmayı başardım, driverını düzgünce kurdum sonra oyunları test etmeye başladım. Oyun oynarken bir anda kapandı bilgisayar, hiçbir uyarı vermeden/donmadan direkt kapattı kendini. Kapattıktan sonra da düğmesine bastığımda direkt olarak açılmadı.
Tekrar açmak için önce PSU'nun güç düğmesini kapatıp kasanın Power tuşuna basılı tutuyorum bir süre, ardından PSU'yu açıp çalıştırıyorum bilgisayarı kendini kapattığı zamanlarda.
Ekran kartımı almadan önce hiçbir sorun yaşamıyordum, R7 240 kullanıyordum zaten elektrik falan harcadığı yoktu
Ürünlerin arızalı olduğunu düşünmüyorum, oyunlarda çökme/kasma/donma gibi sorunlar yaşamıyorum fakat pat diye kapatıyor kendini sistem, 3-4 defa AMD yazılımı üzerinden stres testi yaptım, bir defa kapandı test esnasında.
Şu anda güç limitini -%10 yaptım bir süre de böyle kullanacağım bakalım.
Sizin fikirleriniz nedir, ne önerirsiniz?
Not: BIOS'um ve bütün sürücülerim güncel.
Son düzenleyen: Moderatör: