RX 6900 XT sistem donuyor

Hamza Terzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Corsair vengeance rgb pro 32 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung 980pro
Ekran kartı
ASUS TUF RX 6900 XT
Anakart
B550 tomahawk
İşlemci
Amd ryzen 7 3800x
Sistemime Prime95 ve FurMark testlerini ayni anda 90 dakika yaptim. Hiçbir sekilde donma veya kapanma olmadi. Fakat sistemi çift monitör kullanirken bir ekranda League of Legends oynarken diger ekranda video izliyorum veya yayın yapıyorum. Ve arada bir bilgisayar önce görüntüyü donduruyor. 5 6 saniye sonra ses gidiyor. Reset atinca hiçbir şey olmamis gibi kullanima devam ediyorum. Nadiren bir sure sonra tekrar ayni sorun oluyor. Ama mutlaka oluyor. Rahatsiz edici duzeyde degil ama mutlaka oluyor. En onemli anları mahvedebiliyor. Ayrica tahminimce cift monitor kullanirken daha cok tetikleniyor sanirim. Bu konuda belirttigim gibi testleri yaptim hatta RAM'ler icinde Memtest86 yaptım. Ama sonuca ulasamadim. Konuyla ilgili destek olabilirseniz sevinirim.

Sen sipariş verdin mi? Bir 3500 bir 2899 yapiyorlar.

Yok hocam yetersiz gelmez. Diyorum ya ben 5.1GHz overclock yapıyorum ona rağmen bir sorun yok. Yeter her türlü.

Konunun basini gordunuz mu? Sizce ne olabilir o halde?

PSU yetersiz kalıyor diye supheleniyoruz.

Yetersiz kalmasından ziyade voltaj dengesizliği olabilir diye düşünüyorum. Ekran kartınız 300W kullanıyor. Peak değer 350W düşününce diğerleriyle toplasak 500W'yi geçmez sorunsuz çalışması lazım.

Sen sipariş verdin mi? Bir 3500 bir 2899 yapiyorlar.

Sipariş verdim. 4 taksite böldüm aradaki farkı enflasyon kapatır zaten.

Yani 2 senedir bende PSU bir sorun yasamadim 6900XT'yi takana kadar.

Yani 2 senedir bende PSU bir sorun yasamadim 6900XT'yi takana kadar.

AMD'de böyle bir durum var ama. Voltaj dengesizliği olduğunda sistem düzgün çalışmıyor. NVIDIA RTX 3090 taksanız böyle bir şeye denk gelmezsiniz gibi geliyor bana. Yabancı forumlarda bayağı konu olmuştu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…