RX 6900 XT sisteme 750W PSU yeter mi?

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar ekran kartım RX 6900 XT.
İslemcim i5 13400F.

Kullanacağım PSU Thermaltake Smart Pro 750W.
Bu PSU'yu almamın sebebi hem modüler hem de param buna yetti.

Sizce sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PSU'yu aldım harika indirim vardı. O fiyatlara 750W bulmam bile zordu marka olarak.
Çok iyi yakalamışsınız hocam thermaltake kaliteli markadır. 750W yeter. Hayırlı olsun.

Nasıl yetiyor hocam özellikle işlemciye ?
Yetiyor valla ben de alırken çok ince hesaplar yapmıştım. Ekran kartı en fazla 220watt çekiyor işlemci en fazla 181 watt çekiyor. Toplamda 401 watt. Üzerine anakart 50 watt çekse (o kadar çekmez ama fazla fazla hesapladım ben) 451 watt. 1tb m2 ssd var ona da fazla fazla 10 watt desek 461 watt. Çift fanlı kule tipi soğutucu ile birlikte toplam 6 adet 120mm rgb fan var. Her birine fazla fazla 5 watt desek 6x5=30 watt. Toplamda 481 watt yaptı. Bunun üzerine gaming mouse klavye kulaklık eklesen onlara da fazla fazla 5 watt desen 496 watt ediyor. Görüldüğü gibi fazla fazla hesapladığında bile 154 watt artıyor.

Yetiyor valla ben de alırken çok ince hesaplar yapmıştım. Ekran kartı en fazla 220watt çekiyor işlemci en fazla 181 watt çekiyor. Toplamda 401 watt. Üzerine anakart 50 watt çekse (o kadar çekmez ama fazla fazla hesapladım ben) 451 watt. 1tb m2 ssd var ona da fazla fazla 10 watt desek 461 watt. Çift fanlı kule tipi soğutucu ile birlikte toplam 6 adet 120mm rgb fan var. Her birine fazla fazla 5 watt desek 6x5=30 watt. Toplamda 481 watt yaptı. Bunun üzerine gaming mouse klavye kulaklık eklesen onlara da fazla fazla 5 watt desen 496 watt ediyor. Görüldüğü gibi fazla fazla hesapladığında bile 154 watt artıyor.
Ramleri eklemeyi unutmuşum 2 slot ram de 6 watt falan çeker. Her türlü yetiyor yani.

Yetiyor vallahi ben de alırken çok ince hesaplar yapmıştım. Ekran kartı en fazla 220watt çekiyor işlemci en fazla 181 watt çekiyor. Toplamda 401 watt. Üzerine anakart 50 watt çekse (o kadar çekmez ama fazla fazla hesapladım ben) 451 watt. 1TB M.2 SSD var ona da fazla fazla 10 watt desek 461 watt. Çift fanlı kule tipi soğutucu ile birlikte toplam 6 adet 120mm RGB fan var. Her birine fazla fazla 5 watt desek 6x5 = 30 watt. Toplamda 481 watt yaptı. Bunun üzerine Gaming mouse klavye kulaklık eklesen onlara da fazla fazla 5 watt desen 496 watt ediyor. Görüldüğü gibi fazla fazla hesapladığında bile 154 watt artıyor.

RAM'leri eklemeyi unutmuşum 2 slot RAM de 6 watt falan çeker. Her türlü yetiyor yani.

Fakat hocam PSU'lar %100 güç vermezler. +80 sertifikalı olsa bile zor yani.

Yani psunuzda Bronze sertifikası var ise 650'nin %80'i kadar kullanabiliyorsun.

Çok iyi yakalamışsınız hocam Thermaltake kaliteli markadır. 750W yeter. Hayırlı olsun.

Sağ olun hocam 2000 TL'ye alınabilecek PSU'lardan birisiydi.

Fakat hocam PSU'lar %100 güç vermezler. +80 sertifikalı olsa bile zor yani.

Sağ olun hocam 2000 TL'ye alınabilecek PSU'lardan birisiydi.
Hayır üstadım bu mantık bir şehir efsanesi. Çoğu insan bunu bu şekilde biliyor. Ancak bunun doğru mantığı şu şekilde:

Çan çin çon markalar hariç 650 watt olduğunu belirten tüm psular 650 watt'ı başarılı bir şekilde verir. Ancak white sertifikalılar 650 watt verebilmek için prizden 750 watt çeker ve aradaki 100 watt ısıya dönüşür ve verimsizlik yaratır yani elektrik faturasına yansır. Bronz ise 650 watt verebilmek için prizden 720 watt çeker, Altın ise 700 watt çeker. Prizden kaç watt çektiklerini sallıyorum şu anda. Ancak bu olayı mantığı gösterilenden az watt vermesi ile ilgili değil prizden verim azlığı sebebi ile daha fazla watt çekmesi ile ilgilidir. Yani 650 watt thermaltake 80 white bir psu dahi 650 watt'ın tamamına sisteme verebilecektir.

Hayır üstadım bu mantık bir şehir efsanesi. Çoğu insan bunu bu şekilde biliyor. Ancak bunun doğru mantığı şu şekilde:

Çan Çin çon markalar hariç 650 watt olduğunu belirten tüm PSU'lar 650 Watt'ı başarılı bir şekilde verir. Ancak white sertifikalılar 650 watt verebilmek için prizden 750 watt çeker ve aradaki 100 watt ısıya dönüşür ve verimsizlik yaratır yani elektrik faturasına yansır. Bronz ise 650 watt verebilmek için prizden 720 watt çeker, altın ise 700 watt çeker. Prizden kaç watt çektiklerini sallıyorum şu anda. Ancak bu olayı mantığı gösterilenden az watt vermesi ile ilgili değil prizden verim azlığı sebebi ile daha fazla watt çekmesi ile ilgilidir. Yani 650 watt Thermaltake 80 white bir PSU dahi 650 Watt'ın tamamına sisteme verebilecektir.

Bunun ile ilgili bir kaynak var mı hocam? Okumak isterim. Sizi yargılamak için değil de bilgi eidnmek için istiyorum lütfen yanlış anlamayın <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı