RX 6900 XT vs RX 9060 XT 16 GB

FSR 3.1 destekliyor.

Yes, the AMD Radeon RX 6900 XT does Support FSR 3.1, including both upscaling and Frame Generation features. FSR 3.1 allows for the Frame Generation component to be used independently of the upscaling, meaning it can be combined with other upscaling technologies like DLSS or XeSS.

Here's a more detailed explanation:

• FSR 3.1 Support:
    The RX 6900 XT is part of the RDNA 2 family of gpus, which are compatible with AMD's FidelityFX Super Resolution 3.1 (FSR 3.1).

Size tavsiyem önceliğiniz RTX 3080 Ti bulmanız. RTX 3080 Ti bir tık daha iyi RX 6900 XT'den. Saf güç olarak aynı seviyelerde olsalarda oyunlarda ve renderde RTX 3080 Ti daha güçlü. RAM farkı aldatmasın.
  • RTX6900XT de sizi üzmez ben olsam RTX 3080 Ti arardım. Kendisi 3090'ın 12 GB RAM'li hali. Çok güçlü kart.

Hocam 3080 Ti bulmak zor ve sanırım daha pahalı mecburiyetten 6900 XT tercih edeceğim çok bir fark olur mu aralarında?

PSU da değişmeniz gerekir. Ben olsam yeni ve sorunsuz olan 9060 XT'yi alırdım. FSR 4 avantajı da var. 6900 XT'de de 3 var ama inanın bir kez açıp görüntü bozulmalarını görünce bir daha açmayacaksınız.

Kesinlikle çok mantıksız. Teori ve realite çok farklı işliyor.
Alın 2 kartın Indiana Jones great circle oyunundaki karşılaştırması.
Ben bu forumda RTX4070s mi yoksa 2.el 3080 Ti mi almalıyım diye sorunca üstat geçinenler 4070s yi önerdi. O kadar pişman oldum ki. Bulduğum temiz 3080 Ti'yi arkadaşıma aldırdım. Onun 4K Ultra ayarlarda aldığı FPS'yi ben 2K da alamıyorum.

Hocam 3080 Ti bulmak zor ve sanırım daha pahalı mecburiyetten 6900 XT tercih edeceğim çok bir fark olur mu aralarında?

Olmaz. Fakat sakın yeni teknoloji diye sana tavsiye edilen giriş kartı 9060 alayım deme. Üstte 6900 ve 9060'ın güncel oyun olan Indiana Jones karşısındaki farkını attım. İncele görürsün.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250719_161610_Chrome.jpg
    Screenshot_20250719_161610_Chrome.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 33

Ben bu forumda RTX4070s mi yoksa 2.el 3080 Ti mi almalıyım diye sorunca üstat geçinenler 4070s yi önerdi. O kadar pişman oldum ki. Bulduğum temiz 3080 Ti'yi arkadaşıma aldırdım. Onun 4K Ultra ayarlarda aldığı FPS'yi ben 2K da alamıyorum.

Olmaz. Fakat sakın yeni teknoloji diye sana tavsiye edilen giriş kartı 9060 alayım deme. Üstte 6900 ve 9060'ın güncel oyun olan Indiana Jones karşısındaki farkını attım. İncele görürsün.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim 6900 XT'ye karar verdim.

Oyun performansı olarak daha geride olduğunun farkındayız zaten.

Çok daha az güç çekmesi, yeni güç kaynağı gerektirmemesi, daha güncel, 6xxx serisine göre çok daha sorunsuz olması ve upscale teknolojisinin çok daha gelişmiş olması alınabilirliğini arttırabiliyor. Birinin sıfır birinin ikinci el olacağını da unutmamak gerek. Ben olsam 3080 alırdım muhtemelen ama başlıktaki iki kart arasından bana göre alınabilirliği daha yüksek olan 9060 XT'yi önerdim.

Oyun performansı olarak daha geride olduğunun farkındayız zaten.

Çok daha az güç çekmesi, yeni güç kaynağı gerektirmemesi, daha güncel, 6xxx serisine göre çok daha sorunsuz olması ve upscale teknolojisinin çok daha gelişmiş olması alınabilirliğini arttırabiliyor. Birinin sıfır birinin ikinci el olacağını da unutmamak gerek. Ben olsam 3080 alırdım muhtemelen ama başlıktaki iki kart arasından bana göre alınabilirliği daha yüksek olan 9060 XT'yi önerdim.

2. el kart alsam ben de kesinlikle 3080 Ti alırdım. Bu konuda sizinle mutabıkız. Arkadaşa da zaten 3080 Ti almasını tavsiye ediyorum. 3080 Ti'nin işlemcisi çok güçlü. DLSS teknolojisi daha iyi. Bu konuda 2.elde RX 6900 XT ile aradaki fiyat farkına kesinlikle değiyor.

Fakat arkadaşın ikircikte kaldığı iki karta bakınca, ben RX 6900 XT kullandım ve bir sorun yaşamadım. RX 9060 XT'nin FSR açarak elde edebileceği FPS'den daha fazlasını FSR açmadan saf güçle elde edecek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı