RX 6900XT sistem bir süre sonra "Your device ran into a problem and needs to restart" hatası veriyor

• Konuyu başlatan Syatix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 88

Syatix

Kilopat
Arkadaşlar, iki hafta önce hazır sistem aldım. RX 6900 XT, AMD Ryzen 5 7600 işlemci. Bazı sorunlar oluşuyor:
1) Bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) Bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) Bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Etkinleştirmedim. Microsoft sitesinden indirdim. Bu hatalar donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı bilmiyorum. Sürücüleri vesaire kendi sitelerinden indirdim. BIOS güncellemesi falan yapmadım.

Minidump Dosyası:

Son düzenleme:
Arkadaşlar, iki hafta önce hazır sistem aldım. RX 6900 XT, AMD Ryzen 5 7600 işlemci. Bazı sorunlar oluşuyor:
1) Bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) Bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) Bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Etkinleştirmedim. Microsoft sitesinden indirdim. Bu hatalar donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı bilmiyorum. Sürücüleri vesaire kendi sitelerinden indirdim. BIOS güncellemesi falan yapmadım.

Minidump Dosyası:

Muhtemelen yazılım kayanklıdır hocam temiz kurulum format atın .

1) bilgisayar ile bir süre vakit geçirdikten sonra birden donuyor. "Your device ran into a problem and needs to restart" diye bir yazı çıkıyor ve bilgisayar yeniden başlıyor. Rekabetçi oyunların ortasında oluyor bir de. Nedeni donanım kaynaklı mı, yazılım kaynaklı mı anlamadım.
2) bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve açılışta anakart logosunda kalıyor. Sonra kendim yeniden başlatıyorum, bu sefer açılıyor.
3) bilgisayarı ilk açtığım zaman bazen kurtarma modu giriş kısmı geliyor, neden anlamadım. Ama bilgisayarı yeniden başlatınca sorunsuz açılıyor.

Minidump Dosyası:

BIOS güncel değil, güncelleyin.
Rehberi uygulayın.
Disk testi yapıp sonucu paylaşın.

Ayrıca MemTest86 ile bellek testi yaparak sonucu paylaşın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı