RX 6900XT vs RTX 3000 yayın için (AMD vs NVIDIA)

Yayında RTX 3070 Ti gibi bir kartı kullandığım için tabii ki NVIDIA tarafı daha iyi ancak AMD'de bu konuda hiç fena değil RX 6900 XT için karşılaştırırsak. Ben olsam RTX 3060 Ti alacağıma RX 6900 XT tercih ederdim. Tabii seçim sizin. AMD kartlarını yayın tarafında deneyimleme şansım olmadı hiç ancak yayın zaten sadece karta bağlı değil. Upload hızı sunucunun hızı vs. gibi konular da çok önemli.

Upload vs konularında sorunlarım yok hocam. Ekran kartı ile alakalı sorunum var. Test karşılaşmasında AMD tarafının Encoder'ı gerçekten kötü ama oyun performansı mükemmel. Ya 6900XT ya da 3080 alacağım net.

Upload vs konularında sorunlarım yok hocam. Ekran kartı ile alakalı sorunum var. Test karşılaşmasında AMD tarafının Encoder'ı gerçekten kötü ama oyun performansı mükemmel. Ya 6900XT ya da 3080 alacağım net.
RTX 3080 güzel kart. Haklısın Encoder kısmında NVIDIA çok daha iyi. Hayırlı olsun şimdiden.

Hocam bütçe sorunlu işte 4 serisine 20k para bayılamam bu yüzden 3 serisi şu an için uygun geldi. Daha da artmadan alma peşindeyim. Yayınlara önem verdigim için NVIDIA tarafından almak istiyorum yayın düşüncem almasa gözüm kapalı 6800XT ya da 6900XT alırım.
6900XT şuanda indirimde 14k civarı bir fiyatta bence zamanınız yoksa direk alın.

1-4000 serisi %20-%40 daha performanslı olacak ve daha ucuz olacak. (örneğin: 3060-4060)

Cooler Master markası iyi bir marka değil, PSU patlayabilir. Tüm sistem çöpe gider.

4000 serisininin alınabilecek düzeydeki kartlarını beklerken kaybedeceği zamandan oluşacak kur ve enflasyon farkından dolayı o kartların alınamayacak kadar pahalı olabileceğinden de bahsetseydiniz keşke.

Böyle bir düşünce var ben tam anlamadım 4090 50k küsur 3090 Ti 35k küsur nasıl ucuzlamış oluyor. 4060 3070 TI-3080 fiyatına belki gelir o da gelene kadar aylar geçecek o zamana 30-35k ya tekabül eder.
Arkadaşlar belki dövizle maaş alıyorlarsa ucuz geliyor olabilir hocam. Ondan dolayı kinayem. 3. nesil kartların bile fahiş fiyat olduğu güzel ülkemde 4. nesil kartların ucuz olduğunu iddia etmek zaten saçmalık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı