RX 7700 XT sistemde ekranda garip renkler çıkıyor ve Alt Tab'a atınca donuyor

devrim4141

Hectopat
Arkadaşlar selam. Sizlere birkaç sorum olacak. Bundan birkaç ay önce yeni aldığım sisteme işlemci soğutucu takmak için kasamın ekran kartı vs sökmüştüm, o günden beri de bazı oyunlarda LoL, CS gibi Alt Tab atınca ekran donuyor (bazen arkada müzik açıksa sesi gelmeye devam ediyor bazen de ses de gidiyor). Hadi bu sorunu çok kafama takmamıştım fakat son 1-2haftadır ekranımda gerek film izlerken gerek Rust gibi karanlık oyunlarda ekranda garip garip renkler ortaya çıkıyor. Kendim çözmek için biraz uğraştım, ekran kartı driverlarını güncelledim. Siz değerli insanlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı: ASUS Dual AMD RX 7700 XT.
Anakart: ASUS Prime A620M-K
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
Ramlerimin kutusunu bulamadım fakat hatırladığım kadarıyla Crucial marka 2x16 5600MHz.
SSD imde Crucial marka M.2 SSD.

Bu da Kick'te yayın izlerken ekranda çıkan renklerin görüntüsü, oyun içi alamadım ama bu da iş yapar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-24 120353 22.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-24 120353 22.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. Sizlere birkaç sorum olacak. Bundan birkaç ay önce yeni aldığım sisteme işlemci soğutucu takmak için kasamın ekran kartı vs sökmüştüm, o günden beri de bazı oyunlarda LoL, CS gibi Alt Tab atınca ekran donuyor (bazen arkada müzik açıksa sesi gelmeye devam ediyor bazen de ses de gidiyor). Hadi bu sorunu çok kafama takmamıştım fakat son 1-2haftadır ekranımda gerek film izlerken gerek Rust gibi karanlık oyunlarda ekranda garip garip renkler ortaya çıkıyor. Kendim çözmek için biraz uğraştım, ekran kartı driverlarını güncelledim. Siz değerli insanlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı: ASUS Dual AMD RX 7700 XT.
Anakart: ASUS Prime A620M-K
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F.
Ramlerimin kutusunu bulamadım fakat hatırladığım kadarıyla Crucial marka 2x16 5600MHz.
SSD imde Crucial marka M.2 SSD.

Bu da Kick'te yayın izlerken ekranda çıkan renklerin görüntüsü, oyun içi alamadım ama bu da iş yapar.
Son sürümlerde bir problem var, aynı ekran kartıyla Discord’da aynı problemi yaşıyorum. Ayrıca ekran alanı farklı olan oyunlarda (örneğin CS2 4:3) alt tab atınca ekrana garip garip şeyler oluyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD’nin deneysel yeni sürümüne geçtim yine
Düzelmedi, 3 sürümdür aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı