RX 7700 XT ve R5 5600X sisteme 750W PSU yetmez mi?

simsek.dogan

Femtopat
Daha fazla  
RAM
CORSAİR 3200MHZ 32GB RAM ( 4X8 )
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor
İyi günler;
Bilgisayarım normal şartlarda çok güzel çalışıyor. Ama video düzenleme gibi işlemleri yapınca ekran kartına yük biniyor ve bilgisayar elektrik kesiyor.
Power Supply 750W araştırmama göre yetiyor olması lazım. Sistem görselleri ekledim. Bilgisayar bilgilerini de yazdım. Yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• a1.jpg
    a1.jpg
    207 KB · Görüntüleme: 27
  • a2.jpg
    a2.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 25
  • a3.jpg
    a3.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 22
  • a4.jpg
    a4.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 20
  • a5.jpg
    a5.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 19
  • a6.jpg
    a6.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 23
İyi günler;
Bilgisayarım normal şartlarda çok güzel çalışıyor. Ama video düzenleme gibi işlemleri yapınca ekran kartına yük biniyor ve bilgisayar elektrik kesiyor.
Power Supply 750W araştırmama göre yetiyor olması lazım. Sistem görselleri ekledim. Bilgisayar bilgilerini de yazdım. Yardımcı olabilir misiniz?
PSU marka, modeli nedir?

Önce İşlemciye strest test yap , sonra ekran kartına sonra, ikisine birden, hangisinde çökerse durum değişir eğer ekran kartı ve işlemciye yük bindiği durumda çökerse psu . Occt vardı bu iş için . Bu arada kabloların pinlerine göz ile kontrol yapın gevşek pinler de bu soruna neden olur.

Önce İşlemciye strest test yap , sonra ekran kartına sonra, ikisine birden, hangisinde çökerse durum değişir eğer ekran kartı ve işlemciye yük bindiği durumda çökerse psu . Occt vardı bu iş için . Bu arada kabloların pinlerine göz ile kontrol yapın gevşek pinler de bu soruna neden olur.

CPU+ RAM yaptım hata yok ama 3D ADAPTİVE ayarı yapınca kesiliyor.
Birde ekran kartı fanları açılışta direk çalışmıyor MSI Afterburner ile ben çalıştırıyorum. İlk başta sorun andan dolayı dedim ama gene olmadı.

Dosya Ekleri

• a7.jpg
    a7.jpg
    130,2 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
CPU+ RAM yaptım hata yok ama 3D ADAPTİVE ayarı yapınca kesiliyor.
Birde ekran kartı fanları açılışta direk çalışmıyor MSI Afterburner ile ben çalıştırıyorum. İlk başta sorun andan dolayı dedim ama gene olmadı.
PCIe kablosunu tek kanal üzerinden mi bağladın?
ve kaç tane bulunuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı