RX 7800 XT hazır sistem önerisi

Siz bilirsiniz, paranız varsa alabilirsiniz. Ama çok performans farkı beklemeyin çünkü Pulse ve Nitro+ arasında %3 taş çatlasın %4 fark olur. Bir de biraz daha soğuk çalışıyor Nitro+. Bana kalsa Pulse alırım çünkü fiyat farkına değecek performans farkı yok.
Hocam hem daha güzel duruyor hem de soğutması daha iyi daha sessiz çalışır diye demiştim ama pulse tercih ederim o zaman. İşlemci konusunda darboğaz vs. olmasını istemiyorum çok fazla oynayacağım şeyler de biraz zorlayacak bilgisayarı sıkıntı çıksın istemiyorum yani. Soğutucuyu daha önce duymuştum en iyi kule tipi fanmış sanırım yeter bana o bütçeye sıvı soğutma çok kötü oluyor zaten. O zaman attıklarını alıcam teşekkürler.

Hocam hem daha güzel duruyor hem de soğutması daha iyi daha sessiz çalışır diye demiştim ama Pulse tercih ederim o zaman. İşlemci konusunda darboğaz vs. olmasını istemiyorum çok fazla oynayacağım şeyler de biraz zorlayacak bilgisayarı sıkıntı çıksın istemiyorum yani. Soğutucuyu daha önce duymuştum en iyi kule tipi fanmış sanırım yeter bana o bütçeye sıvı soğutma çok kötü oluyor zaten. O zaman attıklarını alacağım teşekkürler.

Rica ederim.

Hocam ben pek bilgisayar işinden anlamıyorum bunları aldıktan sonra bir tanıdığım var bilgisayarcı ona götürsem o kurulumunu yapsa geriye başka driver falan kurmama gerek kalır mı? Ya da işte biosa güncelleme atma falan tarzı hani zor işler?
Hocam parçaları takar bilgisayarcı, driver kurma, bios güncelleme vb. konular için internette videolar var, yapabilirsiniz. Hiç olmazsa burada konu açarsınız, yardımcı olurlar.

İşlemci olarak 7600 düşünüyorum 7500f çok giriş seviyesi ve ısınan bir işlemci olarak kalıyor. Ram olarak Cl30 ram seçmişsiniz ama Cl36 falan daha iyi olmuyor mu? Ekran kartı olarak amd düşünüyorum daha f/p oluyor gibi. Ayrıca RTX 50 serisinde kablo erime sorunu oluyormuş diyorlar bu yüzden de tedirgin oluyorum. Birde üç fanlı ekran kartları daha iyiymiş gibi geliyor bana.

Ekran kartını düşürsem neye düşürebilirim öneriniz nedir?
7600 le 7500f arasında tek fark GPU. Ram CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyi, + attığım ram Hynix modül, en stabil ram şu an tak çalıştır direk. Ram olayına girersem buraya makale yazmak gerekir.

AMD 7800 XT falan önermiyorum ben, isterseniz 7800 XT bakabilirsiniz, benim tavsiyem şu an için 5060 TI 16gb olur veya 9060 XT bekleyebilirsiniz.

Yanma olayı 90 serisinde oldu sayısı da bir elin parmağını geçmez. 600W çekiyor kart, onunda zaten çoğunun kullanıcı hatası veya dandik PSU olduğu söyleniyor.

3 fan 2 fanın tek etkisi soğutma, modelden modele değişiklik olabilir, 2 fanlı olup 3 fanlılardan serin çalışan kartlar var. Orada tercih sizin 70-72 lerde çalışsa kart problem yok, daha önce bir video atmıştım bu kartla ilgili 72lerde derecesi. Yaz aylarında artabilir, unvervolt ile manuel fan ayarı yaparsınız takılır kart 63-64. Zaten unvervolt olayını hangi kartı alırsanız alın bakın öğrenin.

Daha düşük güç tüketen kart alırsanız, psu olarak daha düşük model bakabilirsiniz. Ama 750 de bırakmak ilerde yapacağınız upgradeler için iyidir.

7600 istiyorum 9060XT beklerim derseniz sistemin diğer bileşenlerini alıp dizersiniz. İşlemci GPU su ile takılırsınız dizi film, forum falan. 9060XT gelince uyarsa alırsınız, uymazsa zaten 7000 serisi modellerin fiyatı düşer onlara bakarsınız. Opsiyon çok, tercih sizin.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla işlemci olarak R5 7500F, ram olarak attığınızı tercih edeceğim. Ekran kartı olarak hala biraz kararsızım. Her iki tarafta güçlü, ikisinde de yeni teknolojiler var. 5060Tİ/5070 arasından hangisi daha iyidir? Ayrıca RX9060XT beklenir mi sizce? RTX5060Tİ hoşuma gitmedi değil iyi duruyor ama fiyat konusunda 5070 ile aynı. Hangisini tercih etmeliyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı