RX 7800 XT - R5 7500F vs RTX 4070 Super - R5 5600

AM4 işlemciler kötü değiller, önleri açık olmayabilir. Ancak 4070 Super gibi bir kart alabilecek durumda iken AM4 tercih edilebilir. AM4´e neden kötü diyorsunuz anlamış değilim. Kullanıcı 2k´da sorunsuz yıllarca zaten 4070 Super kullanabilir. AM5 alsın önü açık olsun diyorsunuz, ancak adam uzun yıllar kullanabilir. Uzun yıllar kullandıktan sonra komple sistemi satıp yeniler.

Her sene sistem yeniliyorlar herhalde.

Ben seçmezdim, 50-60FPS saf kas gücünü 120FPS teknolojiye yeğliyorum.

Neden mesela?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam tersi yükseltme yapamayacaksa 7500F - 7800XT almalı. Birbirine neredeyse denk iki ekran kartının karşısında birbirinden çok farklı iki işlemci var. Biri hem daha güncel hem daha iyi. FSR da FG çıkardı ve FSR 4'e az kaldı. Her FSR güncellemesinde gitgide iyileşiyor. Bunu bu kadar uzatmak da akıl karı değil tabii ki tartışmasız 7500F - 7800XT alınmalı.

FSR4 9000 serisine özel olacak. Zaten FSR4 gelse AMD kart alsın derim.

O yüzden ben FSR'ın en eski versiyonu olan FSR 1 ile Call Of The Wild'de 40 FPS'den 75 FPS'e çıkıyorum değil mi? Veya Satisfactory'de FSR3 FG açınca 55-60 FPS'ten 130 FPS'lere çıkıyorum değil mi?

RTX diye bir şey duymuş gelip bundan başka bir şey söylemeyen insanlar komik. Bir şey bildiklerini sanıyorlar. Klasik Türk milleti.

Başka dediği şey yok ki zaten, tek savunduğu şey RT açınca daha yüksek FPS alıyorum, DLSS açınca daha güzel görüntü görüyorum.

AM4 işlemciler kötü değiller, önleri açık olmayabilir. Ancak 4070 Super gibi bir kart alabilecek durumda iken AM4 tercih edilebilir. AM4´e neden kötü diyorsunuz anlamış değilim. Kullanıcı 2K´da sorunsuz yıllarca zaten 4070 Super kullanabilir. AM5 alsın önü açık olsun diyorsunuz, ancak adam uzun yıllar kullanabilir. Uzun yıllar kullandıktan sonra komple sistemi satıp yeniler.

Kötü demiyorum, önü kapalı diyorum, İKİ kartta denk kartlar, 10. kez falan yazıyorum bunu, 4070S diyorsun hala.
4070S 7800XT'den 2 3 kat daha mı güçlü, neyini savunuyorsun yani?
4070s gibi bir kart diyorsun, kendin kullandığın için övüyor olabilir misin?

Zaten başta da dedim, 5 6 sene kullanacaksa alayım kafam rahat olsun deyip yükseltmeyecekse NVIDIA alsın. Kafasında yükseltme gibi bir şey var mı bilmiyoruz ki AM4 AM5 önerelim.

DLSS iyi hoş da NVIDIA'nın bilinçli eskitme yapmayacağı ne malum? Ben o gücü bir şirkete vermek yerine kendi elimde tutmayı yeğlerim şahsen. Sonuçta DLSS için yapılacak bir yazılımsal değişiklik ile her şey mümkün geliştirebilirler ancak bilinçli eskitme amacıyla düşürebilirlere de. 1080 Ti gibi zamanının güçlü kartını hala günümüzde kullanabilenler var ve NVIDIA bir daha bu denli güçlü bir kart çıkartmadı. Bu benim düşüncem.

Görüntüyü tamamen bozup 30 FPS yükseltmiş FSR 1. helal olsun.
Gözünle göremediğin kadar bozmasına rağmen sırf NVIDIA fanboyluğu yapmak için boş yorumlar yapıyorsunuz. Görüntüyü o kadar bozsa zaten övmem teknolojiyi sizin gibi at gözlüğü takan bir fanboy değilim. Ayrıca FSR 1 veya FSR teknolojisi kusursuz da demedim.

DLSS iyi hoş da NVIDIA'nın bilinçli eskitme yapmayacağı ne malum? Ben o gücü bir şirkete vermek yerine kendi elimde tutmayı yeğlerim şahsen. Sonuçta DLSS için yapılacak bir yazılımsal değişiklik ile her şey mümkün geliştirebilirler ancak bilinçli eskitme amacıyla düşürebilirlere de. 1080 Ti gibi zamanının güçlü kartını hala günümüzde kullanabilenler var ve NVIDIA bir daha bu denli güçlü bir kart çıkartmadı. Bu benim düşüncem.

Bu dediğinizi bu devirde her şirket yapabilir zaten maalesef. Ama bunca yıl olmayan şeyi olur diye almamazlık yapmam ben şahsen.

Kötü demiyorum, önü kapalı diyorum, İKİ kartta denk kartlar, 10. kez falan yazıyorum bunu, 4070S diyorsun hala.
4070S 7800XT'den 2 3 kat daha mı güçlü, neyini savunuyorsun yani?
4070s gibi bir kart diyorsun, kendin kullandığın için övüyor olabilir misin?

Bak dostum 7800XT 2K´da bir süre sonra tökezleyecek ve düşecek. FSR onu kurtaramayacak, zaten çoğu oyunda da bulunmuyor. Ancak NVIDIA´nın DLSS teknolojisi çoğu oyunda bulunuyor ve daha iyi çalışıyor. Kartın ömrünü uzatıyor. Ve evet 4070 Super kullanıyorum, iyi ki AMD´den NVIDIA geçmişim diyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı