RX 7800 XT sistem 5 saatte bir mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

niyaziyilmaz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Gskill TridentZ5 DDR5 6000MHz CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1 TB
Ekran kartı
Sapphire RX 7800XT
Anakart
Msi B650M-p
İşlemci
R7 7800x3D
3 saatte mesela asla mavi ekran vermiyor. Yaklaşık 5 saatte Mavi ekran veriyor. Bilgisayar açılışından 4 saat sonra bilgisayarı yeniden başlatsam 4+5 saat sonra oluyor. Kendini sıfırlamış gibi oluyor süre olarak. Sebep olarak bulduğum şeyi de bırakıyorum fakat çözümünü bulamadım. Anlayan birileri yol gösterebilirse sevinirim. 16*2 RAM vardı bilgisayarcı RAM'in birini arızalı diye çıkarmıştı, bu sabah tek RAM ile yine aynı şeyi yaşadım, sonuç değişmedi şu anlık.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 48
MSI Afterburner ile RivaTurneri kurun. Bütün sistem parçalarını izlemeye alın. Mavi ekran yemeden önce en azından parça kullanımlarındaki değerleri görebiliriz. Böylece tanı koymak daha kolay olur. Fakat ramden ziyade anakart gidikmiş gibi duruyor.

MSI Afterburner ile RivaTurneri kurun. Bütün sistem parçalarını izlemeye alın. Mavi ekran yemeden önce en azından parça kullanımlarındaki değerleri görebiliriz. Böylece tanı koymak daha kolay olur. Fakat ramden ziyade anakart gidikmiş gibi duruyor.
Mesela tam şuan yine verdi mavi ekran fakat minidump dosyası oluşmuş yine.Bahsettiğiniz programları sadece kurmak yeterli mi ? Herhangi bir ayar vb. yapılması gerekiyor mu kurduktan sonra ?

Mesela tam şuan yine verdi mavi ekran fakat minidump dosyası oluşmuş yine.Bahsettiğiniz programları sadece kurmak yeterli mi ? Herhangi bir ayar vb. yapılması gerekiyor mu kurduktan sonra ?
Programların ikisini de kurdum.

Dosya Ekleri

• e5e2a4be-0d0e-4aa2-a6ac-65ce7da33d0b.jpg
    e5e2a4be-0d0e-4aa2-a6ac-65ce7da33d0b.jpg
    77,8 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

Programların ikisini de kurdum.
Hocam cihazın yazıları neden bozuk? Hangi ISO'yu kullanıyorsunuz format için?
Ve Redirecting

Son düzenleme:
Hocam cihazın yazıları neden bozuk? Hangi ISO'yu kullanıyorsunuz format için?
Ve Redirecting
Yazıların bozuk olması olayı ile ilk defa karşılaşıyorum.Daha önce attığım formatlarda hiç böyle birşey yaşamadım.Microsoftun kendi sitesinden flash bellek için indirerek ordan kurulum yapmıştım en son.Daha önce iso olarak indirip rufus ile uefi şeklinde de kurulum yaptım.Bilgisayarı ilk topladığımdan beri bu sorun hep vardı ama her formattan sonra da devam etti.Yazılımsal değil de donanımsal birşey olduğunu düşünüyorum.Masaüstünde bomboş duruyo olsa bile yaptığı için yani yük anında değil o yüzden ekran kartı ve işlemciden şüphelenmiyorum.Ramlerde bir arıza görünmüyor.Test sonucunda SSD de arıza görünmüyor.Anakart faktörü böyle birşeye sebep olabilir mi emin değilim.Elimde sisteme uygun parçalar olsa alıp tek tek deneyeceğim fakat öyle bir bilgisayar da bulunmuyor.

Yazıların bozuk olması olayı ile ilk defa karşılaşıyorum.Daha önce attığım formatlarda hiç böyle birşey yaşamadım.Microsoftun kendi sitesinden flash bellek için indirerek ordan kurulum yapmıştım en son.Daha önce iso olarak indirip rufus ile uefi şeklinde de kurulum yaptım.Bilgisayarı ilk topladığımdan beri bu sorun hep vardı ama her formattan sonra da devam etti.Yazılımsal değil de donanımsal birşey olduğunu düşünüyorum.Masaüstünde bomboş duruyo olsa bile yaptığı için yani yük anında değil o yüzden ekran kartı ve işlemciden şüphelenmiyorum.Ramlerde bir arıza görünmüyor.Test sonucunda SSD de arıza görünmüyor.Anakart faktörü böyle birşeye sebep olabilir mi emin değilim.Elimde sisteme uygun parçalar olsa alıp tek tek deneyeceğim fakat öyle bir bilgisayar da bulunmuyor.
Bilgisayar elimde olsa size arızayı tak diye söyleyebilirim fakat bu tarz uzaktan şunu yap demekle çözmesi zor oluyor. Microsoft aldığınız hatayı bozuk sürücü konfigürasyonundan dolayı yapar demiş. Sürücüleri siz mi kuruyorsunuz Windows kendi mi kuruyor?

Bilgisayar elimde olsa size arızayı tak diye söyleyebilirim fakat bu tarz uzaktan şunu yap demekle çözmesi zor oluyor. Microsoft aldığınız hatayı bozuk sürücü konfigürasyonundan dolayı yapar demiş. Sürücüleri siz mi kuruyorsunuz Windows kendi mi kuruyor?
Kendim sadece ekran kartı ve ses sürücüsünü yükledim.Diğer herşeyi windows güncellemelerinde kendisi yüklemiştir muhtemelen.Yakın yerde olsak yükler gelirim bilgisayarı da muhtemelen uzağızdır.Antalya/Alanyadayım ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı