RX 7800 XT sistem CS:GO'da düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Kutmoon

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler Ryzen 5 7600 işlemciye ve RX 7800 XT ekran kartına sahibim 32 GB RAM var ancak CS 2 de düşük FPS alıyormuş gibi hissettim ve FPS değerlerine bakınca düşük ayarlarda 150-250 FPS aralığında takıldığını fark ettim. Ayarları yükseğe çektiğimdeyse bu sefer 140-200 FPS arası değerler alıyordum. Bu sisteme sahip olanların CS 2 videolarını izlediğimde düşük ayarlarda 300-400 yüksektede 250-300 falan alıyorlar. Bendeki sorun nedir ne olabilir nasıl çözebilirim? Diğer oyunların testlerine bakmadım belki diğer oyunlarda da düşüktür FPS değerlerim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aynı sisteme sahibim ben de evet düşük alıyorsunuz normale göre. Çözüm olarak neler yaptınız, kaçırdığınız şey varsa yazarım bende.

Hocam hiçbir şey yapmadım çünkü ne yapabileceğimi bilmiyorum. En basitinden şu videoda arkadaş 1920 1080 ayarlarda deathmatchte 300-400 FPS arası alırken ben 1920 1080 de düşük ayarlarda 250 FPS görmüyorum. Yani sorunun ne olduğunu da bilmiyorum. Oyunu oynarken Görev Yöneticisi'ni SS aldım aşağıya bırakıyorum. Bir aksilik var mı? İşlemci sıcaklığım 51 ekran kartı 50 derecede çalışıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    53,8 KB · Görüntüleme: 35
@Kutmoon ilk önce diğer oyunlara bakman iyi olur. Onlarda da fark varsa MSI Afterburner'dan bir işlemci sıcaklığına bak belki soğutucunda sorun vardır. GPU0 sıcaklığın 41 derece ama yine de CPU sıcaklığına bakmak gerekir. Bunun dışında, DDU ile ekran kartı yazılımını kaldırıp yeniden yükleyerek, oyunu silip tekrar kurarak ve virüs taraması yaparak sorunu çözme ihtimalin var.

@Kutmoon ilk önce diğer oyunlara bakman iyi olur. Onlarda da fark varsa MSI Afterburner'dan bir işlemci sıcaklığına bak belki soğutucunda sorun vardır. GPU0 sıcaklığın 41 derece ama yine de CPU sıcaklığına bakmak gerekir. Bunun dışında, DDU ile ekran kartı yazılımını kaldırıp yeniden yükleyerek, oyunu silip tekrar kurarak ve virüs taraması yaparak sorunu çözme ihtimalin var.

CPU sıcaklığım 51 derece sabit şekilde GPU'da 50 derece. Daha dün DDU ile ekran kartımı silip AMD'nin 25.1.1 sürümüne geçtim. Ben bir başka oyunlarda deneyeyim.

Ayni işlemci ve ekran kartı bendede var aynı sorunu yaşadım monitörün Ana karta bağlı büyük ihtimalle onu ekran kartına bağlarsan sorun çözülür iyi oyunlar

Ayni işlemci ve ekran kartı bende de var aynı sorunu yaşadım monitörün anakarta bağlı büyük ihtimalle onu ekran kartına bağlarsan sorun çözülür iyi oyunlar.

Yok hocam ikisi de yan yana ekran kartına bağlı belki çift monitör kullandığım için ve ana monitörüm 2K 2.monitörüm 1920 olduğu için etkisi olabilir bilmiyorum ancak teşekkür ederim yine de düşünceniz için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı