RX 7800 XT sistem vs RTX4070 Super sistem

Bu DLSS denen şey AMD de yok mu ve nedir tam olarak?

Hocam 4K alıp gerektiğinde ayarlardan 2K ya çekerek oynasam mantıklı olur mu çünkü dizi film de izleyeceğim için görüntü kalitesi yüksek olsun istiyorum. Bir de 2K ile 4K arasında büyük bir fark var mıdır yoksa çok da fark edilmez gibi mi?

AMD de DLSS yerine FSR var ama bu teknoloji çok yaygın olmadığından her oyunda yok, ama yavaş yavaş her oyun bu teknolojiyi destekleyecek. 4K alıp oyun onarken 2K ya alırsanızda görüntü biraz değişik olabilir lastiği esnetmiş gibi düşünün. Bence 2K ekran alıp oradan artan para ile 7900XT alırsanız tadından yenmez.

Hocam 4K alıp gerektiğinde ayarlardan 2K ya çekerek oynasam mantıklı olur mu çünkü dizi film de izleyeceğim için görüntü kalitesi yüksek olsun istiyorum. Bir de 2K ile 4K arasında büyük bir fark var mıdır yoksa çok da fark edilmez gibi mi?

Bende o yüzden çekindim zaten hala sorunlu diyenler çok oldu, sadece VRAM'den ve fiyatından dolayı aklım ona kayıyordu o yüzden emin olamadım, teşekkür ederim.

DLSS dediğimiz şey sadece NVIDIA ekran kartlarında bulunan oyundaki görüntü ve grafik kalitesini düşürmeden FPS'i ciddi oranda arttıran bir teknolojidir.

Bende o yüzden çekindim zaten hala sorunlu diyenler çok oldu, sadece VRAM'den ve fiyatından dolayı aklım ona kayıyordu o yüzden emin olamadım, teşekkür ederim.

AMD FSR kullanıyor ama görüntü kalitesi çok kötü oluyor DLSS de böyle bir sorun yok ayrıca FSR istenilen FPS'leri DLSS kadar vermiyor ve NVIDIA da şöyle bir olay var bir oyunda DLSS varsa kullandığın gibi FSR içeren oyunda FSR açabilirsin ama AMD gelip DLSS kullanamaz son olarak hikayeli oyunlarda 4070 4K oynamanda sorun yaratmaz fazla.

Hocam 2K monitör + 4070 Super daha mantıklı olur bence, 4K oyunculuk için en az 4080 öneririm çoğu kişi 4090 ekran kartını bile qhd olarak kullanıyor.

Yakın zamanda bir bilgisayar almak istiyorum. Ekran kartını ya AMD 7800XT ya da 4070 Super seçeceğim ancak hangisini almam gerektiğine karar veremiyorum. 4K bir monitör alacağım ve 12 GB VRAM yeterli olur mu bilmiyorum. Bir de AMD konusunda sorunlu diyenler oldu çevremden o yüzden konu açmak istedim. AMD için şöyle bir hazır sistem buldum fiyatı da uygun geldi. NVIDIA bir sistem yaklaşık 6-7k daha pahalı. Ne almalıyım bilemediğim için sormak istedim öneriniz varsa eğer.(FPS'den ziyade hikayeli oyun oynarım ve film falan da izleyeceğim.)

4K için AMD tercih et.

AMD FSR kullanıyor ama görüntü kalitesi çok kötü oluyor DLSS de böyle bir sorun yok ayrıca FSR istenilen FPS'leri DLSS kadar vermiyor ve NVIDIA da şöyle bir olay var bir oyunda DLSS varsa kullandığın gibi FSR içeren oyunda FSR açabilirsin ama AMD gelip DLSS kullanamaz son olarak hikayeli oyunlarda 4070 4K oynamanda sorun yaratmaz fazla.
Fsr ilk çıktığı gibi değil artık. Dlss kadar olmasa da gayet güzel durumda şu an. Ayrıca kendim 4070 kullanıyorum, 4070 performans olarak bile 4k için yetersiz. Hadi performans kısmını geçtim deli gibi vram darboğazı yersiniz. Ben 2k monitör kullanıyorum, cyberpunkta 11.7gb vram kullanımını gördüm, 4kda bu kullanim nerelere çıkacak farkında mısınız? Daha 4kda sorun yaratmaz diyorsunuz

FSR ilk çıktığı gibi değil artık. DLSS kadar olmasa da gayet güzel durumda şu an. Ayrıca kendim 4070 kullanıyorum, 4070 performans olarak bile 4K için yetersiz. Hadi performans kısmını geçtim deli gibi VRAM darboğazı yersiniz. Ben 2K monitör kullanıyorum, Cyberpunk'ta 11.7GB VRAM kullanımını gördüm, 4K'da bu kullanim nerelere çıkacak farkında mısınız? Daha 4K'da sorun yaratmaz diyorsunuz.

Bende 4070 kullanıyorum bende problem yok istersen kartına bir baktır benim kardeşim de AMD kullanıyordu bugün sattı çekilmez bir kart.

FSR ilk çıktığı gibi değil artık. DLSS kadar olmasa da gayet güzel durumda şu an. Ayrıca kendim 4070 kullanıyorum, 4070 performans olarak bile 4K için yetersiz. Hadi performans kısmını geçtim deli gibi VRAM darboğazı yersiniz. Ben 2K monitör kullanıyorum, Cyberpunk'ta 11.7GB VRAM kullanımını gördüm, 4K'da bu kullanim nerelere çıkacak farkında mısınız? Daha 4K'da sorun yaratmaz diyorsunuz.

Bir de anlamadığım şey 4070 yetersiz görüp 7800 için yeterliymiş gözüyle bakman komik bir durum iki kartında 2K ağırlıklı olmasını geçtim 4070 4K için biraz daha önde.

Bende 4070 kullanıyorum bende problem yok istersen kartına bir baktır benim kardeşim de AMD kullanıyordu bugün sattı çekilmez bir kart.

Bir de anlamadığım şey 4070 yetersiz görüp 7800 için yeterliymiş gözüyle bakman komik bir durum iki kartında 2K ağırlıklı olmasını geçtim 4070 4K için biraz daha önde.

7800XT açık ara daha güçlü 4070'ten.

Türkiye zeka seviyesinin özeti gibisin yeminediyorum. Aynen benim kart sorunlu seninki 2kda eminim 7-8gb vrami gecmiyordur. Teknolojiden bihaber insanlarsınız ya bir de bilmis bilmis konuşuyorsun. Aç bak bakıyım hangi ayarda ne kadar vram kullanıyor cyberpunk. Hatta sen açıp bakmaya üşenirsin link bırakayım sana. 1080pde bile 10gb vrami görüyor kart. Ayrıca 7800xt'nin de 4070in de yetersiz olduğunu yazdığım yorumum var konuda. Önce okuduğunu anlasan keşke. Kime ne anlatıyorum ki

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki kartın da 4k için yetersiz olduğu gibi illa bir kart kullanilacaksa vram açısından 7800xt tabi ki daha mantıklı. 4070 önde demiş birde. Baştan aşağı zırva bir yorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı