RX 7800 XT sistemde tüm oyunlarda takılmalar oluyor

536396

Hectopat
Öncelikle merhaba. Oynadığım tüm oyunlarda donmalar oluyor ve akıcılığı bozuyor. Bilgisayarı İtopya üzerinden toplamıştım. Yakın zamanda garantiye gönderdim oradan da servise gönderildi. Sonuç olarak işlemci değişimi ve disk değişimi yapıldı, diğer parçaların da testleri yapılıp sorun olmadığı söylendi. Bilgisayar geldi ve aynı sorunu hala yaşıyorum. 2 adet M.2 diskim var ikisine de temiz kurulum yaptım ve fark yok. 1080p monitör kullanıyorum ve son sebep olarak bunu görüyorum. Sebebi gerçekten monitör olabilir mi? Bunu nasıl anlarım?

ASUS Radeon RX 7800 XT Dual ekran kartı.
R5 7600 tray işlemci.
16x2 Corsair bellek.
CT500P5Pssd8 M.2 SSD.
Kingston snv3S1000G M.2 SSD
ASUS Prime A620M-A CSM anakart.
Cooler Master Masterliquid 240mm sıvı soğutucu.
FSP hydrok Pro bronz 750W güç kaynağı.

Kankam FPS'lerin gayet normal ben bir sorun göremedim sen dropmu düşüyor diyorsun saniyelik FPS düşüşleri gibi mi?

FPS'in 300'den 60a düşmesi gibi bir sorun değil. Böyle Micro donma gibi düşün. Ama anlık oluyor. Takılıyor gibi. 0.5 saniye donup düzeliyor.

Aynen orada ekran kartın falan var oralarda ünlem yoksa sorun yoktur bir de arama bölümüne güncelleştirmeleri denetle derseniz gelen güncelleme varsa onları güncelleyin ayrıca muhtemeln bilgisayarında NVIDIA App veya GeForce Experience uygulaması olmalı ekran kartı uygulaman o ortada güncelleme varsa kurabilirsin bir de test programlarından test yapmandada fayda var FurMark Cinebench gibi uygulamaları indirmen iyi olur.

FPS'in 300'den 60a düşmesi gibi bir sorun değil. Böyle Micro donma gibi düşün. Ama anlık oluyor. Takılıyor gibi. 0.5 saniye donup düzeliyor.

Ekranın kaç Hz bir de o sırada FPS düşüyor mu?

FPS düşmüyor hep yazdığım aralıklarda. 165Hz.

İki kez yaptığımı yazdım zaten.

Disklerde sorun yok. Testlerini yaptım zaten.

Bu hangi oyunlarda oluyor çevrimdışı hikaye oyunlarında mı yoksa Valorant CS tarzı gibi mi internet bağlantınla alakalı olabilir mi bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…