RX 7800 XT vs RTX 4070 Super

• Konuyu başlatan 217099
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.886
Hocam dediğiniz gibi bir ay bekleyebiliyorsanız güzel fakat şunu belirtmek isterim 1080P'de 7500f/7600 ile ciddi darboğaz yapacaktır 5080/5090 gibi kartlar. 7900 XT'de bile yapıyor çünkü. Size önerim 9700X almanızdan yana olur ileride böyle bir upgrade planlıyorsanız. Ama ben 1080p de kalmam, 2K'ya geçerim deseniz dahi 7500F'in 5080 gibi bir kart ile bir miktar darboğaza girebileceğini düşünüyorum. Peki bu ciddi bir sorun mu tabii ki hayır. Sadece bilmenizi istedim. Bence 5080 de 2K için biraz overkill olur. Onun yerine 5070 Ti alıp fazlasını cebinizde tutabilirsiniz. Ben de bu şekilde yapmayı planlıyorum. Şu an için bütçenizi de gözeterek 7900XT / 7500F ikilisini alıp en yakın zamanda da 2K monitöre geçmenizi öneririm. İlerleyen vakitlerde de üstte belirttiğim gibi 5070 Ti'a geçersiniz canınız isterse.

Ekleme yapmak isterim. 5070 Ti sanırım 16 GB VRAM'e sahip olacak ve bu da oldukça yeterli 2K için.
Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında 7500F ve diğer alternatiflerden tamamen vazgeçtim. 9700X alacağım dediğiniz gibi.

5070ti da mantıklı, eğer ben bilgisayarı toplayana kadar çıkarsa alabilirim. Fakat ben şu an ilk olarak alacağım parçayı ekran kartı düşünüyorum. Yurtdışından gelecek olan tanıdıklar var ve onlar gelmeden getirteyim diyorum. O yüzden 1 ay içerisinde Türkiye'de satışı olmazsa yapacak bir şey yok artık :) . Bir de dediğim gibi çok fahiş fiyatları olabileceğini düşünüyorum o yüzden şimdilik 7900XT de kalmak, birkaç ay sonra da 2K monitörü almak ve son olarak da ekran kartını almak en mantıklı seçenek olur ekonomik olarak sıkıntıya girmemek açısından da. Bu arada 2K monitörlerin de fiyatı biraz tuzluymuş, onu öğrendim bugün :D .

Yurtdışından getirteceğim için bütçe biraz rahatladı zaten, bu yüzden rahat bir şekilde 9700X alabilirim.

1 ay sonra almayı düşünüyorsan neden şimdi soruyorsun diye merak edecek olabilirsiniz, dediğim gibi finallerim başlıyor ve final döneminde de bu sistem toplama konusu bayağı kafamı kurcalayacaktı o yüzden finallere girmeden önce aklımda bir kabataslak oluşsun da alacağım parçaları belirleyeyim demiştim.

Son kararımı belirtmek gerekirse; 9700X işlemci, 7900XT temelli bir sistem alacağım. 1080p'de biraz fazla kalabilirim fakat ileride kesinlikle 2K'ya geçiş yapmayı düşünüyorum. Umarım 1080p'de kaldığım sürece ekran kartı bir zarar görmez, az da olsa darboğaz olabilir diye düşünüyorum. İzlediğim çoğu FPS testi videosunda 2K'da verdiği FPS'den daha az FPS veriyor 1080p'de. Monitör konusu biraz canımı sıktı, Gigabyte G24F2 2024 ortalarında çok ucuz bir fiyata almıştım. O zamandan beri monitör piyasasına hakim değildim, şimdi 2K monitörlerin bu kadar pahalı olduğunu görünce kırılmadım değil :)

Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında 7500F ve diğer alternatiflerden tamamen vazgeçtim. 9700X alacağım dediğiniz gibi.

5070 Ti da mantıklı, eğer ben bilgisayarı toplayana kadar çıkarsa alabilirim. Fakat ben şu an ilk olarak alacağım parçayı ekran kartı düşünüyorum. Yurt dışından gelecek olan tanıdıklar var ve onlar gelmeden getirteyim diyorum. O yüzden 1 ay içerisinde Türkiye'de satışı olmazsa yapacak bir şey yok artık :). Bir de dediğim gibi çok fahiş fiyatları olabileceğini düşünüyorum o yüzden şimdilik 7900XT de kalmak, birkaç ay sonra da 2K monitörü almak ve son olarak da ekran kartını almak en mantıklı seçenek olur ekonomik olarak sıkıntıya girmemek açısından da. Bu arada 2K monitörlerin de fiyatı biraz tuzluymuş, onu öğrendim bugün :D.

Yurt dışından getirteceğim için bütçe biraz rahatladı zaten, bu yüzden rahat bir şekilde 9700X alabilirim.

1 ay sonra almayı düşünüyorsan neden şimdi soruyorsun diye merak edecek olabilirsiniz, dediğim gibi finallerim başlıyor ve final döneminde de bu sistem toplama konusu bayağı kafamı kurcalayacaktı o yüzden finallere girmeden önce aklımda bir kabataslak oluşsun da alacağım parçaları belirleyeyim demiştim.

Son kararımı belirtmek gerekirse; 9700X işlemci, 7900XT temelli bir sistem alacağım. 1080P'de biraz fazla kalabilirim fakat ileride kesinlikle 2K'ya geçiş yapmayı düşünüyorum. Umarım 1080P'de kaldığım sürece ekran kartı bir zarar görmez, az da olsa darboğaz olabilir diye düşünüyorum. İzlediğim çoğu FPS testi videosunda 2K'da verdiği FPS'den daha az FPS veriyor 1080P'de. Monitör konusu biraz canımı sıktı, Gigabyte G24F2 2024 ortalarında çok ucuz bir fiyata almıştım. O zamandan beri monitör piyasasına hakim değildim, şimdi 2K monitörlerin bu kadar pahalı olduğunu görünce kırılmadım değil :)

Hocam kafanızda soru işareti kalmasın. Darboğaz, ekran kartına zarar vermez. Sadece aldığınız ekran kartının tam performansını alamazsınız. 1080P'de oynamanız size sorun yaratmaz. Sadece o kart ve o işlemcinin denk geldiği segment 2K diye söyledim. Çünkü 2K Ultra ayarlarda bile çok akıcı şekilde oynayabilirsiniz. Kararınız bana kalırsa çok doğru ve mantıklı. 2K monitör için de zamanı geldiğinde tekrar konu oluşturup beni etiketleyebilirsiniz. Şu anlık belirtmek gerekirse 7500 civarına güzel 2K monitörler var.

7900 XT ve 9700X çok uyumlu olacaktır. Daha ileride belirttiğiniz gibi ekran kartınızı yenilemek istediğinizde onu her halükarda besleyecektir 9700X. Finallerinizde başarılar dilerim. Sisteminiz de şimdiden hayırlı olsun.

Hocam kafanızda soru işareti kalmasın. Darboğaz, ekran kartına zarar vermez. Sadece aldığınız ekran kartının tam performansını alamazsınız. 1080P'de oynamanız size sorun yaratmaz. Sadece o kart ve o işlemcinin denk geldiği segment 2K diye söyledim. Çünkü 2K Ultra ayarlarda bile çok akıcı şekilde oynayabilirsiniz. Kararınız bana kalırsa çok doğru ve mantıklı. 2K monitör için de zamanı geldiğinde tekrar konu oluşturup beni etiketleyebilirsiniz. Şu anlık belirtmek gerekirse 7500 civarına güzel 2K monitörler var.

7900 XT ve 9700X çok uyumlu olacaktır. Daha ileride belirttiğiniz gibi ekran kartınızı yenilemek istediğinizde onu her halükarda besleyecektir 9700X. Finallerinizde başarılar dilerim. Sisteminiz de şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkür ederim hocam, bu monitörü de ekledim listeye. Finaller hakkında iyi dilekleriniz için de çok sağolun, bakacağız artık :) . İyi günler dilerim.

@tyrose hocam bugün duyurdular 5000 serisini.

Arkadaşlarımın dediğine göre 5070 neredeyse 4090’a denk güç olarak.
IMG_7947.jpeg

5070 veya 5070ti seçenekleri nasıldır sizce 7900XT’ye karşı?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam, bu monitörü de ekledim listeye. Finaller hakkında iyi dilekleriniz için de çok sağ olun, bakacağız artık :). İyi günler dilerim.

@tyrose hocam bugün duyurdular 5000 serisini.

Arkadaşlarımın dediğine göre 5070 neredeyse 4090'a denk güç olarak.
Eki Görüntüle 2390794
5070 veya 5070 Ti seçenekleri nasıldır sizce 7900XT'ye karşı?

Hocam dedikleri fiyatın üstünde çıkar gibi geliyor bana ama eğer gerçekten de bu civarda çıkar ve iyi bir performans sunarsa değerlendirilebilir. Ben de merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz sanırım.

Hocam dedikleri fiyatın üstünde çıkar gibi geliyor bana ama eğer gerçekten de bu civarda çıkar ve iyi bir performans sunarsa değerlendirilebilir. Ben de merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz sanırım.
Bu civarda çıkacağını ben de sanmıyorum. Sonuçta markalar falan da kendi payını ekleyecek fiyata, ayrıca okuduklarıma göre fiyatı sunulan kartlar Founders Edition içinmiş. Bu versiyonlar Türkiye'ye neredeyse hiç gelmiyormuş. Yani yine en fazla Türkiye fiyatı 35 bin falan olabilir. İyimser bakıyorum.
AMD'nin RX 9070'i hakkında da biraz bilgi var. O da bayağı sağlam duruyor. XT modeli de fena olur. Fakat fiyat konusunda yine Nvidia'yı geçebileceğini sanmıyorum. Bakacağız artık, şu anlık 5070, 5070ti'dan yanayım. AMD tanıtılınca bu sefer de Nvidia tarafında Super modelleri falan tanıtılır. Bir ton kart çıkar piyasaya. Hangisini alacağım diye beynimi patlatmadan bir tanesini almak istiyorum artık :D .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı