RX 7800 XT vs RTX 5060 Ti 16 GB

efekmg

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F
Inno3d RTX5060Tİ 16GB
TwinMOS 32GB 5600Mhz
Crucial 1TB 7100-6000
Thermalright Peerless Assassin
XPG Lander 500
650w 80+
Arkadaşlar karne indirimlerinde güzel bir kasa alacağım, düşündüğüm ekran kartı RTX5060 Ti veya 7800XT herkes render olarak NVIDIA diyor AMD ekran kartlarındaki stream çekirdekleri kaç CUDA çekirdeğine eşit? Unreal Engine 5 gibi oyun motorlarında hangisi daha iyi performans sergiler? Sadece oyun oynama odaklı kullanmayı düşünmüyorum.

Arkadaşlar karne indirimlerinde güzel bir kasa alacağım, düşündüğüm ekran kartı RTX5060 Ti veya 7800XT herkes render olarak NVIDIA diyor AMD ekran kartlarındaki stream çekirdekleri kaç CUDA çekirdeğine eşit? Unreal Engine 5 gibi oyun motorlarında hangisi daha iyi performans sergiler? Sadece oyun oynama odaklı kullanmayı düşünmüyorum.
Evet render için NVIDIA. AMD'ye doğrudan kötü diyemezsin, ancak NVIDIA'nın bariz üstün olduğu doğru.

Bütçen nedir?

Evet render için NVIDIA. AMD'ye doğrudan kötü diyemezsin, ancak NVIDIA'nın bariz üstün olduğu doğru.

Bütçen nedir?

Açıkçası hazır sistemler için bütçem 45K birkaç hafta önce bu fiyatlara 5070'li
Sistemler vardı ama artık yok galiba.

Sistemlerin çoğunluğu ekran kartı ve işlemciye ağırlık veriyor fakat benim için RAM ve SSD de bir o kadar önemli.

Unreal Engine de 5060 Ti daha iyi, DLSS 4 ve MFG var, daha az güç tüketiyor ve daha verimli.
7800 XT saf güçte %17 daha iyi ama güç tüketemi daha fazla ve FSR 4 desteği de almayacak. RT performansı olarak çok kötü.

Unreal Engine de 5060 Ti daha iyi, DLSS 4 ve MFG var, daha az güç tüketiyor ve daha verimli.
7800 XT saf güçte %17 daha iyi ama güç tüketemi daha fazla ve FSR 4 desteği de almayacak. RT performansı olarak çok kötü.

Sonuç olarak hangi kartı önerirsiniz?

Açıkçası hazır sistemler için bütçem 45K birkaç hafta önce bu fiyatlara 5070'li
Sistemler vardı ama artık yok galiba.

Sistemlerin çoğunluğu ekran kartı ve işlemciye ağırlık veriyor fakat benim için RAM ve SSD de bir o kadar önemli.
Hazır sistem toplayacaksan konu hangi ekran kartı değil, hangi sistem daha f/p geldi oluyor. Şimdi sana 7800xt daha iyi desem ve uygun fiyatlı 5060ti çıksa, mantıksız olur. O yüzden sistem almak için ayrı konu açman daha mantıklı. Yine de sana oyun performans farklarını bırakayım alta.

1440p ultra 18 oyun testi :

1749676911753.png

Hazır sistem toplayacaksan konu hangi ekran kartı değil, hangi sistem daha F/P geldi oluyor. Şimdi sana 7800XT daha iyi desem ve uygun fiyatlı 5060 Ti çıksa, mantıksız olur. O yüzden sistem almak için ayrı konu açman daha mantıklı. Yine de sana oyun performans farklarını bırakayım alta.

1440p Ultra 18 oyun testi:

Eki Görüntüle 2510233

Cevabınızın üzerinden uzun zaman geçmiş, keşke daha erken cevaplayabilseydim. 2 tane hazır sistem gözüme kestirdim
1. sistem: R5 7600, RX 7800 XT, 16 GB RAM, 512 GB SSD fiyatı 37k civarındaydı
2. sistem: R5 7500F (biliyorum 7600 ile aralarında çok bir fark yok) RTX5060 Ti 16 GB, 32 GB RAM, 1TB SSD ve Cooler Master kule tipi soğutucu var fiyatı 40k hangisi F/P açısından daha mantıklı? Cevap belli gibi ama yine de sorayım dedim.

Hocam biraz geç olmuş olabilir ama bence açık ara farla 2. sistem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı