Çözüldü RX 7800XT performansı olması gerekenden düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tituss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 RX 7800 XT MSİ B550 PRO VDH Kingston beast 2x8 ram
Başlıkta da dediğim gibi. Yeni ekran kartı aldım RX 7800 XT donanım sever biri olarak driverlarını kurup FurMark'ta test ettim. Sonuç rezaletti. Sayfada paylaşanlardan gördüm. 2K da 209AVG FPS alanlar var bu kartla ben 150'yi zor görüyordum. RX 6700 XT ile aynı değerleri veriyordu 3D mark gibi uygulamadan denediğimde normal bir değer alıyordum. Kartı garantiye göndermeli veya iade etmeli miyim? Düzeltebileceğim bir durum mu? (İşlemci Ryzen 5 5600-PSU 650wat bronz.)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-06 113933-min.png
    638,8 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüsü 2024-12-06 151922.png
    593,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Tituss İşte oraya hiç karışmadım. Furmark 2 testi yapınca da 275W çekiyor.

Sizin kartı biri test etmiş, onda da 245W çekiyor. Demek sizin kartta olması gereken bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanırım endişe edilecek durum yok.
Buradaki donanım bilgileri ile sizinki aynı.

Sizde farklı olarak ekran kartı güç tüketiminin düşük olduğunu görüyorum (246W).

Güç kaynağınızın 650W olması bir etken olabilir mi diye düşündüm ama olmaması lazım. Ek olarak PPW değeri 0.5 civarında. Adrenalin programında herhangi bir ayar yaptınız mı? Verimi düşük yani burada bir sıkıntı var.

Kusura bakmayın yanlış yazımdan dolayı 1 saat ban yedim hemen cevap veremedim.
PSU ( High Power Element BR 650W 80+ Bronze Siyah ATX Güç Kaynağı (HP1-M650BR-H12S) | Teknobiyotik ) budur. Programdan hiçbir şey yapmadım driver kurup performans modunu seçtim sadece. Nasıl düzeltebiliriz bu durumu.

PPW değeri nasıl düzeltilir bilmiyorum açıkçası. Gözüme çarpan nokta o oldu. Yani hem güç tüketimi biraz az, hem de o değer düşük. Bunu araştırayım.

Ppw değeri nasıl düzeltilir bilmiyorum açıkçası. Gözüme çarpan nokta o oldu. Yani hem güç tüketimi biraz az, hem de o değer düşük. Bunu araştırayım.

Bende araştırdım siz öyle deyince fakat elle tutulur bir şey bulamadım sanırım ender başa gelen bir şey

Yani açıklaması var ama bir yerden değiştiriliyor hiç, garip.

FurMark 1 testi yapmayı denediniz mi?

FurMark 1 indirecektim fakat 32 Bit versiyonu var 64 Bit bulamadım link varsa oradan indirebilirim.

FurMark 1 indirecektim fakat 32 Bit versiyonu var 64 Bit bulamadım link varsa oradan indirebilirim.
32 olanı indirebilirsin hocam, onu kullanıyoruz zaten.

Ben de şimdi indirip denedim.

Soldaki 1080p sağdaki 2K.(246 wattdan yukarı çıkmadı)

Soldaki 1080p sağdaki 2K.(246 wattdan yukarı çıkmadı)

Wattı Radeon ayarlarından arttırdım. Benim kartın modeli Sapphire Pulse 2 fanlı fabrika çıkış verisi olarak kart fazla ısınmasın diye mi acaba yazılımsal olarak böyle yaptılar.

Sistemlerimiz neredeyse aynı siz de wattı fullerseniz siz de sonuçlar nasıl olur merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim bir de kartı %100 watt limitinde kullanırsak bir sorun olur mu bir fikrin var mı?

Dosya Ekleri

• 1080p.png
    32,3 KB · Görüntüleme: 24
  • 2k benim.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 26
  • wat%100.png
    32,3 KB · Görüntüleme: 23
  • wat%100 (2k).png
    33,9 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2024-12-07 112053.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…