RX 7800XT sistem için uygun işlemci önerisi

eym095

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar RX 7800 XT'li bir sistem toplamayı düşünüyorum, Ryzen 5 7500F düşünmüştüm ama bazı kategorilerde darboğaz var. AMD işlemci olsa iyi olur AM5 soket. Ayrıca 7800x3D seviyesine çıkamam o kadar bütçe yok maalesef.

Mesela ne gibi kategorilerde darboğaz var? Darboğaz olduğunu nereden kontrol ettin?
"pc"-builds.com diye bir site oradan.(tirnaksiz yazılıyor nedense yasaklı kelime olarak gözüküyor forumda)
Örnek olarak valorant 1440p hesaplattim %5
Valorant 2160p hesaplattim %20-%25 gibi bir değer. Bazı oyunlarda pek darboğaz göstermiyor bu büyük ihtimal oyunun işlemci oyunu mu ekran kartı oyunu mu ondan kaynaklı

"pc"-builds.com diye bir site oradan.(tirnaksiz yazılıyor nedense yasaklı kelime olarak gözüküyor forumda)
Örnek olarak Valorant 1440p hesaplattim %5
Valorant 2160p hesaplattim %20-%25 gibi bir değer. Bazı oyunlarda pek darboğaz göstermiyor bu büyük ihtimal oyunun işlemci oyunu mu ekran kartı oyunu mu ondan kaynaklı.

O tarz sitelere guvenmeyin. Fake stats veriyor hepsi. Rahat rahat besler 7500F. Forumda mesaj bani sebebi hatta o siteler.

Hocam oradaki bilgilere bakmayın çoğu gerçek olmuyor. Aksine 2K daha az darboğaz olur. Ancak oyunun işlemci oyunu olması sebebiyle de olabilir. R5 7500F yeterli.

Örnek olarak valorant 1440p hesaplattim %5
Valorant 2160p hesaplattim %20-%25 gibi bir değer. Bazı oyunlarda pek darboğaz göstermiyor bu büyük ihtimal oyunun işlemci oyunu mu ekran kartı oyunu mu ondan kaynaklı
Yasaklı olmasının sebebi: "bottleneck calculator" yani bu darboğaz hesaplayıcılarının yanlış olmasından kaynaklı olabilir.

Valorant, CS gibi rekabetçi oyunlarda işlemci önemlidir. Çözünürlük QHD olduğu için işlemcinin önemi azalıyor olsada yine önemlidir. Profesyonel oyuncu, popüler kültür bağımlısı ya da FPS takıntılı biri değilsen sorun çıkarmayacaktır.

Yine eksik bilgi verdiğin için cevaplar kısıtlı oluyor. "Sadece sabah-akşam/gece-gündüz valo atarım" dersen cevap farklı, başka kullanım senaryoları varsa cevaplarda farklı senaryolara göre farklı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı