RX 7800XT vs RTX 4070 vs RTX 3090

Sylvestre

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Merhaba,

Yakın zamanda topladığım sistemime özellikle 2K maksimum ayarlarda oyun oynayabileceğim bir ekran kartı arıyorum ve üç seçenek arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • Ryzen 5 7600X.
  • 32 GB 6000 MHz RAM.
  • 850W 80+ Gold PSU.
Açıkçası S.A.M. Kullanmayı da bir noktada planladığım için ve daha uygun fiyata benzer performans sunması sebebiyle açıkçası 7800XT'ye daha yakınım ancak sizlerin de fikrini almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4070. FG yani Frame Generation ile FPS'yi neredeyse en az %50 arttırıyor. AMD modellerde görüntü bozuyor diyorlar bu özellik için. + Olarak da DLSS 3.5 de başarılı. Bütçe varsa 4070 ti daha sağlam olur. Ama bunlar arasından bir seçim yapmak gerekirse şüphesiz RTX 4070. Ayrıca RTX olmadan 4K açamayacağınız oyun yok sayılır. RTX Ultra ile de 2K Cyberpunk 2077'de DLSS Quality+FG ile görüntü bozulmadan akıcı bir şekilde oynatır.

Merhaba,

Yakın zamanda topladığım sistemime özellikle 2K maksimum ayarlarda oyun oynayabileceğim bir ekran kartı arıyorum ve üç seçenek arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • Ryzen 5 7600X.
  • 32 GB 6000 MHz RAM.
  • 850W 80+ Gold PSU.
Açıkçası selamünaleyküm. M. Kullanmayı da bir noktada planladığım için ve daha uygun fiyata benzer performans sunması sebebiyle açıkçası 7800XT'ye daha yakınım ancak sizlerin de fikrini almak istedim.

3090 sakın bulaşma, daha güncel olanı tercih et. Ben fiyatlardan dolayı AMD kart aldım yoksa gönlümde 4070 Ti yatıyordu ya da 4080. 7800XT ve 7900XT kapı gibiler ama yazılım yetersiz.

3090 sakın bulaşma, daha güncel olanı tercih et. Ben fiyatlardan dolayı AMD kart aldım yoksa gönlümde 4070 Ti yatıyordu ya da 4080. 7800XT ve 7900XT kapı gibiler ama yazılım yetersiz.
+Duyduğum kadarıyla FSR 3.5 sıkıntılı. FPS artırma olarak az farkla önde ama çok görüntü bozuyormuş.

Öyle dediniz korktum şimdi bende 2.ci el 3080 Ti veya 3090 alacaktım:(

Ben almazdım, şahsi kaanatimi söyledim.

+Duyduğum kadarıyla FSR 3.5 sıkıntılı. FPS artırma olarak az farkla önde ama çok görüntü bozuyormuş.

Yeni daha düzeltilir. Bakın AMD Adrenalin daha kötü durumda. Yazılımsız kullanıyorum sistemi şaka gibi adrenalini kaldırdım.

3090'dan 4070 geçiş yaptım. FPS olarak benzer değerler alıyorum ama sıcaklık ve güç tüketimi olarak çok daha düşük değerler. 7800XT şuan için erken olduğunu düşünüyorum AMD tarafında FG oturana geçiş yapmam kesinlikle. 7800XT 4070 arasında ben bu seçimi yaptım.

Üçü arasında 7800 XT daha alınası bir model. Ezbere konuşmaya gerek yok, FG bir yere kadar kurtarır maalesef. AMD tarafı da FG çıkardı zaten. Elbette NVIDIA kalitesinde asla olamayacak. Çok da geliştirilebileceğini düşünmüyorum zamanla. Sonuçta bu sadece bir yazılım. En fazla ne yapılabilir ki? O yüzden 7800 XT alırken FG tarafı için almayın. Zaten ihtiyacınız olmaz. Olsa da gerçekten görüntü kalitesini çok düşürüyor. Geçen gün tekrar test ettim, gözüme daha da kötü geldi bu FG.

Sonuca gelirsek, 7800 XT özellikle render yapmayacaksanız daha mantıklı olur.

1.5 ay önce 4070 Ti mı 7800XT mi ikilemineydim. Şahsen yıllar boyu NVIDIA kullandım sorunsuz. Etrafta da AMD hakkındaki sorunları gördükçe ön yargım oluşmuştu. Yine de biraz araştırıp 7800XT'nin daha uygun olacağını düşündüm. Bundaki en büyük sebep VRAM'di. Kart geldi gayet memnunum herhangi bir yazılımsal hatadır WattMan'dır karşılaşmadım. Tabii ki FSR3+fg cok sınırlı oyunda var ve DLSS'e göre açıkça kötü. Yine de geliştirilebilir ayrıca AMD şu anda afmf diye bir teknoloji üstünde çalışıyor daha tam stabil olmamakla birlikte başarırlarsa çok işe yarayacak gibi. Sonuç olarak bence 4070 yerine 7800XT tercih edin ama 4070 Ti alabiliyorsanız orada karar sizin DLSS3,3.5 daha iyi ışın izleme performansına karşılık VRAM eksiği var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı