Çözüldü RX 7900 XT driverı çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lyd19011

Hectopat
Ekran kartı
RX7900XT
Anakart
A520 M K V2
İşlemci
RYZEN 7 5700X
Merhaba, Sapphire RX 7900 XT Nitro+ vaporx ekran kartım var, ekran kartım durmadan çöküyor.
Video izlerken,
Oyun oynarken,
Masaüstünde boş boş takılırken,
Drrr diye takılı bir ses geliyor. R arada ekran donuyor ve en sonunda AMD driveri çöküyor. Raporlama ekranı geliyor.
Herhangi bir uzatma kablosu kullanmadım. PSU'dan gelen kablo. Kart miningsiz garip bir şekilde kendi kendine çöküyor. Anlamadım gitti.

Edit: Yaklaşık 30dakika sonra yeniden güncelliyorum Cyberpunk oynarken kendi kendine siyah ekran verip kapandı.

Dosya Ekleri

• 20250412_103838.jpg
    20250412_103838.jpg
    150,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Merhaba, Sapphire RX 7900 XT Nitro+ vaporx ekran kartım var, ekran kartım durmadan çöküyor.
Video izlerken,
Oyun oynarken,
Drrr diye takılı bir ses geliyor. R arada ekran donuyor ve en sonunda AMD driveri çöküyor. Raporlama ekranı geliyor.
Herhangi bir uzatma kablosu kullanmadım. PSU'dan gelen kablo. Kart miningsiz garip bir şekilde kendi kendine çöküyor. Anlamadım gitti.

Önceki driverları deneyebilirsiniz benim 6600'dede aynı sorun olmuştu ilk Driver'ı kurunca düzelmişti AMD'nin driverları garip.

Windows güvenli modda DDU adlı programı kullanarak grafik sürücüsünü tamamen silip, en yeni sürücüyü indirip, yükleyip bir deneyin.

Eğer yine aynı sorun devam ediyorsa yeniden DDU ile sürücüyü kaldırıp, eski bir sürücüyü deneyin.

Video izlerken,
Oyun oynarken,

Edit: Yaklaşık 30dakika sonra yeniden güncelliyorum Cyberpunk oynarken kendi kendine siyah ekran verip kapandı.

Hocam hangi driveri kullanıyorsunuz? Belki driver bozulmuş olabilir, veya son sürüm kullanıyorsanız sıkıntı çıkabilir yeni olduğu için ekran kartına DDU ile temiz kurulum yapıp başka bir driver deneyebilirsiniz.

Hocam hangi driveri kullanıyorsunuz?

Bu sürüm galiba.

1744444759344.png

Windows güvenli modda DDU adlı programı kullanarak grafik sürücüsünü tamamen silip, en yeni sürücüyü indirip, yükleyip bir deneyin.

Eğer yine aynı sorun devam ediyorsa yeniden DDU ile sürücüyü kaldırıp, eski bir sürücüyü deneyin.

IObit unınstaller aynı işi görür mü o programda kalıcı kaldırıyor, Regedit dahi PC'den driverin bütün dosyalarını kaldırdı ve baştan kurmuştum azönce o programla. Yoksa dediğiniz ayrı bir şey mi uygulamam lazım mı yine de?

Bu sürüm galiba.

Eki Görüntüle 2467837

IObit unınstaller aynı işi görür mü o programda kalıcı kaldırıyor, Regedit dahi PC'den driverin bütün dosyalarını kaldırdı ve baştan kurmuştum azönce o programla. Yoksa dediğiniz ayrı bir şey mi uygulamam lazım mı yine de?

Hocam bu sürüm sizde sıkıntı çıkarıyor olabilir bu sürüm de yeni sayilir çünkü temiz kurulum yapıp 24.12.1 sürümünü veya dediğim sürümden sonra gelen sürümleri kurabilirsiniz.

Önceki driverları deneyebilirsiniz benim 6600'dede aynı sorun olmuştu ilk Driver'ı kurunca düzelmişti AMD'nin driverları garip.

Evet hocam dediğiniz gibi driverlar çok garip ben 25.31'de 120 FPS aldığım oyundan 24.12.1 driverinda 160 FPS alıyorum mesela. Herkeste değişkenlik gösterebilir tabii sisteme göre.

DDU özellikle GPU sürücüleri için kullanılan bir program olduğu için daha etkili olacaktır, guru3d sitesinden son sürümü edinebilirsiniz

Hocam bu sürüm sizde sıkıntı çıkarıyor olabilir bu sürüm de yeni sayilir çünkü temiz kurulum yapıp 24.12.1 sürümünü veya dediğim sürümden sonra gelen sürümleri kurabilirsiniz.

Peki baştan yapacağım ama o eski sürümleri nereden indiriyoruz tam olarak?

DDU özellikle GPU sürücüleri için kullanılan bir program olduğu için daha etkili olacaktır, guru3D sitesinden son sürümü edinebilirsiniz.

Teşekkürler deneyeceğim ve durum bildireceğim.

Peki baştan yapacağım ama o eski sürümleri nereden indiriyoruz tam olarak?

Teşekkürler deneyeceğim ve durum bildireceğim.

Hocam DDU ile temiz kurulum yapmak için YT'den bakın, temiz kurulum bitince tarayıcıyı açıp AMD'nin sitesinden driver&support kısmına gelin orada Graphics diye bir seçenek olacak oradan ekran kartınızı seçin yeni sürümler gözükecek biraz altta daha eski sürümler diye bir yer olacak oradan eski bir sürüm seçebilirsiniz.

@Lyd19011 bu linkten olur hocam kolay yol olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı