RX 7900 XT vs RX 7900 XTX

Baro03

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
5
Merhaba yakında bir sistem toplayacağım Allah izin verirse. RX 7900 XT ya da XTX düşünüyorum ama arada şu anda sanırım 10 k fiyat farkı var değer mi sizce? Bir de genelde hikayeli oyunlar oynamayı düşünüyorum. God of War cof Assassin's Creed gibi bu tarz oyunlarda saf güç mü yoksa teknoloji mi seçmeliyim ama burada kafam karışıyor. DLSS Ray Tracing ışın izleme ne kadar fark eder NVIDIA'ya mi dönmeliyim? Bu fiyat bareminde maksimum 4070 Ti falan düşünebilirim sanırım. Sizce hangi kartı seçmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 2K da oyun oynayacağım 30-35 k bütçe ayırabilirim kart için sanırım.
 
4K ya da 2K ekranda DLSS bir nimet gibi oluyor. Aynı zamanda yapay zeka gibi daha bir çok konuda NVIDIA kartlar AMD kartlarından üstün olduğu için, benim tavsiyem bütçenizinde az olmaması nedeniyle NVIDIA olacaktır.
 
4070 Ti çok güçsüz kart XTX'e göre. XTX alabilirsin şu anda en iyi F/P kart.

Ya hocam illa yazdıracaksın. O paraları verip her güncellemede WattMan hatası yer miyim diye mi düşünsün? AMD seviyoruz ama kartlarını değil, bütçesi dar olsa hadi neyse, 35k verip bu sorunla yaşamak gerçekten saçmalık. Kafa rahatlığı kas gücünden daha önemli.
 
Ya hocam illa yazdıracaksın. O paraları verip her güncellemede WattMan hatası yer miyim diye mi düşünsün? AMD seviyoruz ama kartlarını değil, bütçesi dar olsa hadi neyse, 35k verip bu sorunla yaşamak gerçekten saçmalık.
İstediğini yaz 3 jenerasyondur AMD kullanıyorum ve bir kere yemedim. Sadece GCN mimarisinde gerçekten problem vardı. Ama Navi’de hiçbir problem kalmadı. Şu wattman argümanından kurtulun artık. Wattman ekran kartı problemli olduğunda değil sistemsel bir problem olduğunda da ortaya çıkan bir hata.
 
Ya hocam illa yazdıracaksın. O paraları verip her güncellemede WattMan hatası yer miyim diye mi düşünsün? AMD seviyoruz ama kartlarını değil, bütçesi dar olsa hadi neyse, 35k verip bu sorunla yaşamak gerçekten saçmalık.

Sorun olacağı vakit 4000 serisinde de oluyor. Bu dediğin markalar ile ilgili. AMD'ya da NVIDIA ile alakalı değil. Marka dandikse 4090 da alsan aynı.
 
İstediğini yaz 3 jenerasyondur AMD kullanıyorum ve bir kere yemedim. Sadece gcn mimarisinde gerçekten problem vardı. Ama Navi'de hiçbir problem kalmadı. Şu WattMan argümanından kurtulun artık. WattMan ekran kartı problemli olduğunda değil sistemsel bir problem olduğunda da ortaya çıkan bir hata.

Ben zaten ekran kartı hatası yazmadım güncelleme geldiğinde yazdım, bu güncelleme BIOS olabilir, ekran kartı olabilir, Windows olabilir, kullandığı programlar olabilir. Dediğin gibi sistemsel bir problem olduğunda ama neden bu sistemsel şeyler hep AMD olması da ilginç.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı