RX 7900 XTX fanı dönmüyor

Canemre093

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Birkaç ay araştırma yaptıktan sonra 7900 XTX ve 7800x3D bir sistem topladım ve montajını yaptırdım.
Bilgisayarcı PSU'da iki soket olduğunu ekran kartında 3 tane olduğunu söyledi ve bir tane de seyyar taktı. Fakat PSU'yu araştırıp almıştım 850W.

Neyse sonra kurulum vs. geldim bir CS 2 indireyim dedim bir baktım 15 FPS alıyor sistem şok oldum. 750 liralık laptop bile daha fazla alır.

Sonra anlamasam da bir bakayım dedim baktım ekran kartının fanı da dönmüyor. Fakat ekran kartına baktığımda Aygıt Yöneticisi'nden sorunsuz çalışıyor yazmakta.

Böyle bir şey hiç başıma gelmedi 300-400 FPS beklerken şok oldum. Konu hakkında fikri olan yardım edebilir mi sorun ne olabilir?

Not: Ekran kartı driverı da güncel.

Teşekkürler,

Ekran kartı yeterince isinmadigi için dönmüyordur ya da kablolarını yanlış takmışsınızdır. FPS'in sebebi de büyük ihtimal UHD Graphics'le çalışıyor oyun ekran kartını görmüyor olabilir oyun.

Arkadaşlar merhaba,

Birkaç ay araştırma yaptıktan sonra 7900 XTX ve 7800x3D bir sistem topladım ve montajını yaptırdım.
Bilgisayarcı PSU'da iki soket olduğunu ekran kartında 3 tane olduğunu söyledi ve bir tane de seyyar taktı. Fakat PSU'yu araştırıp almıştım 850W.

Neyse sonra kurulum vs. geldim bir CS 2 indireyim dedim bir baktım 15 FPS alıyor sistem şok oldum. 750 liralık laptop bile daha fazla alır.

Sonra anlamasam da bir bakayım dedim baktım ekran kartının fanı da dönmüyor. Fakat ekran kartına baktığımda Aygıt Yöneticisi'nden sorunsuz çalışıyor yazmakta.

Böyle bir şey hiç başıma gelmedi 300-400 FPS beklerken şok oldum. Konu hakkında fikri olan yardım edebilir mi sorun ne olabilir?

Not: Ekran kartı driverı da güncel.

Teşekkürler,
Keşke dünya para harcadığınız sisteme iyi bir de psu alsaymışsınız,destek vermediği bir alanda ekstra çözüm aramışsınız ve büyük ihtimalle yeni psu almak zorunda kalacaksınız gpunun çalışmama sorunu seyyar power çıkışı ile alakalı olabilir.Yeni alacaksanız fsp ve corsairden şaşmayin derim.

Aylarca araştırıp Gamepower almanız büyük başarı, ekipmanını bile kullanmam. 3 soket olan başka bir PSU alacaksınız artık. FSP ve Corsair marka tavsiye ederim.

Araştırma işini yanlış yapıyorsun bence. Şayet o güç kaynağı akıllara zarar..
Doğrusunu söylemek gerekirse psu ya çok kafa yormadım bu kadar elzem olduğunu düşünmemiştim. Watt ına odaklanmıştım.
Kaynak olarak nereyi referans aldın? Gamepower uzak durman gereken bir marka. Low tier yani.
Fiyat olarak illa ucuzuna kaçayım diye düşünerek almadım açıkçası daha uvuzları da vardı. Ama biri kesin al iyi dedi diye de almadım.

Ekran kartı yeterince isinmadigi için dönmüyordur ya da kablolarını yanlış takmışsınızdır. FPS'in sebebi de büyük ihtimal UHD Graphics'le çalışıyor oyun ekran kartını görmüyor olabilir oyun.

Keşke dünya para harcadığınız sisteme iyi bir de psu alsaymışsınız,destek vermediği bir alanda ekstra çözüm aramışsınız ve büyük ihtimalle yeni psu almak zorunda kalacaksınız gpunun çalışmama sorunu seyyar power çıkışı ile alakalı olabilir.Yeni alacaksanız fsp ve corsairden şaşmayin derim.
Yorumunuz için teşekkürler. Bugün tekrar bilgisayarcıya götüreceğim. PSU için link var mı bırakabileceğiniz 850w olan 3 soketi de dolduracak?

Aylarca araştırıp Gamepower almanız büyük başarı, ekipmanını bile kullanmam. 3 soket olan başka bir PSU alacaksınız artık. FSP ve Corsair marka tavsiye ederim.
Doğru galiba orada bir amatörlük yaptık.
Özel olarak tavsiye ettiğiniz aynı fiyat aralığında bir psu var mı ?

Ekran kartının fanları normal zamanda da dönmeyecektir diye düşünüyorum çünkü CS gibi oyunlarda genellikle 55-60 derece civarında kalabiliyor. Güç kaynağına doğrudan bir suçlama yapmamak gerek. Ekran kartı güç bağlantılarında bir sorun olsa sürücü hatası verir diye düşünüyorum. Bence FPS Monitor gibi bir yazılımla oyun içi verileri kontrol edin, ekran kartı güç tüketimi, kullanımı vs. bir bakın. BIOS üzerinden iGPU'yu devre dışı bırakın. AMD Software üzerinden stress test uygulayın. Doğrudan güç kaynağına yönelmeyin ama arkadaşların dediği gibi iyi bir marka değildir.

Özel olarak tavsiye ettiğiniz aynı fiyat aralığında bir psu var mı ?

8+8+8 yapmanıza imkan tanıyor bu model, sitesinden bakabilirsiniz biraz aşağı kaydırarak.

Doğrusunu söylemek gerekirse PSU'ya çok kafa yormadım bu kadar elzem olduğunu düşünmemiştim. Watt ına odaklanmıştım.

Fiyat olarak illa ucuzuna kaçayım diye düşünerek almadım açıkçası daha uvuzları da vardı. Ama biri kesin al iyi dedi diye de almadım.

Yorumunuz için teşekkürler. Bugün tekrar bilgisayarcıya götüreceğim. PSU için link var mı bırakabileceğiniz 850W olan 3 soketi de dolduracak?

Özel olarak tavsiye ettiğiniz aynı fiyat aralığında bir PSU var mı?

PSU olarak şu alınabilir gibi geldi bana.

@Andar Han hocam alınır mı? Konu sahibinin ortalama 5K bütçesi var sanırım.

@bluerr kaliteli ve yapı olarak RM850e'den daha iyi bir model ama multi-rail olması ve 40A (480W) 12V kanalı başına belirlenmiş akım sınirı sebebiyle; 7900 XTX için tek kanal yeterli olur gibi gözükse de kanallara paylastirılarak beslenmesine dikkat edilmesi daha iyi olacaktir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı