RX 7900 XTX fanı dönmüyor

@bluerr kaliteli ve yapı olarak RM850E'den daha iyi bir model ama multi-rail olması ve 40a (480W) 12v kanalı başına belirlenmiş akım sınirı sebebiyle; 7900 XTX için tek kanal yeterli olur gibi gözükse de kanallara paylastirılarak beslenmesine dikkat edilmesi daha iyi olacaktir.

3 kanaldan kullanılırsa sanırım RM850e yerine daha mantıklı. 1 veya 2 kanal için RM850e daha iyi. Yanlış anlamadıysam bu şekilde sanırım. BitFenix bfg Gold falan da var bu bütçelerde ama 7900XTX'e özel güç kaynağı seçmek lazım. Bu kartın anlık Peek'i çok yüksektir muhtemelen. 7900XTX için en mantıklı dediğiniz PSU hangisi?

@bluerr Delta 1000DB alıp 3 kablo ile PSU arkasında soketlerin üzerinde belirtilen kanallarla beslemek gayet uygun bir tercih gibi gözüküyor. RM850e belki fan ve ses yönünden biraz önde olabilir ama Delta GPS 1000DB diger kısımlarda daha önde.

Hiç bunlara bulaşmayayım denirse, şu yine Corsair'e nazaran daha iyi bir tercih;

Ya da biraz daha uyguna, Bitfenix BFG 850W veya Raijintek Cratos 850W düşünülebilir ki bunlarla da 2 kablo ile beslenebilmesi mümkün.

@bluerr Delta 1000DB alıp 3 kablo ile PSU arkasında soketlerin üzerinde belirtilen kanallarla beslemek gayet uygun bir tercih gibi gözüküyor. RM850e belki fan ve ses yönünden biraz önde olabilir ama Delta GPS 1000DB diger kısımlarda daha önde.

Hiç bunlara bulaşmayayım denirse, şu yine Corsair'e nazaran daha iyi bir tercih;

Ya da biraz daha uyguna, Bitfenix BFG 850W veya Raijintek Cratos 850W düşünülebilir ki bunlar da 2 kablo ile beslenebilmesi mümkün.
Bilgi için teşekkürler hocam. KS bu bilgiler doğrultusunda tercihini yapabilir.

Arkadaşlar merhaba,

Birkaç ay araştırma yaptıktan sonra 7900 XTX ve 7800x3D bir sistem topladım ve montajını yaptırdım.
Bilgisayarcı PSU'da iki soket olduğunu ekran kartında 3 tane olduğunu söyledi ve bir tane de seyyar taktı. Fakat PSU'yu araştırıp almıştım 850W.

Neyse sonra kurulum vs. geldim bir CS 2 indireyim dedim bir baktım 15 FPS alıyor sistem şok oldum. 750 liralık laptop bile daha fazla alır.

Sonra anlamasam da bir bakayım dedim baktım ekran kartının fanı da dönmüyor. Fakat ekran kartına baktığımda Aygıt Yöneticisi'nden sorunsuz çalışıyor yazmakta.

Böyle bir şey hiç başıma gelmedi 300-400 FPS beklerken şok oldum. Konu hakkında fikri olan yardım edebilir mi sorun ne olabilir?

Not: Ekran kartı driverı da güncel.

Teşekkürler,

Güç kaynağının içerisinden Nvidia için kullanılan kablo var ise eğer kullanabilirsin, tabii bu kablonun tek bir tarafı 12VHPWR diğer tarafında PCI-E var ise kullanırsın.

BIOS'tan arama kısmına "Integrated Graphics" yaz ve "Disable" yazan yeri seçip kaydedin çıkın, artık ekran kartı çalışıyor olması lazım, normalde otomatik görmesi lazım.

Fanlar ekran kartı 60 dereceyi geçmediği sürece çalışmaz.

MSI PSU MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD ACTIVE PFC FULL MODULAR Güç Kaynağı (PSU) Amazon.com.tr

Zamanında iyi fiyata bunu almıştım tabii fiyatı biraz fazla bu yüzden önerilen güç kaynaklarından birisini alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı