RX 7900 XTX sistemde AMD Adrenalin kendiliğinden kapanıyor

TheBlein

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2019
Mesajlar
435
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İş Sağlığı ve Güvenliği
Arkadaşlar, malum RTX 4090'a para yetmediği için AMD RX 7900 XTX aldım. AMD Adrenalin programını yüklerken "Full install" olarak kurdum. Arayüzü çok hoşuma gitti. Performans izleme ve oyun videosu kaydetme özellikleri hoştu fakat ilerleyen günlerde ekran kapandı, geri geldi ve saat tarih göstergesinin yanında AMD'yi göremedim, baktım kapanmış. Açmaya çalıştığımda ise "Bu program PC'nizde yüklü olan sürücülerle uyumlu değildir" diye bir hata verdi. Sonra AMD cleanup ile güvenli modda tekrar kaldırıp yine kurdum. 10 dakika geçmedi ve program kendi kendini kapattı. Açmaya çalıştığımda ise mouse dönüyor fakat program açılmıyordu. Ben de komple yine sildim bu sefer yüklemeyi "drivers only" olarak seçtim. Şu anda bu şekilde kullanıyorum dünden beri.

Bu hatayı neden veriyor sebebi nedir? Adrenalin programında bir problemmi var acaba? Neden çok iyi çalışırken birdenbire program kendini kapatıyor ve silip tekrar yükleyene kadar açılmıyor? Şu anda bir problem yok ama arayüzden oyun kayıt etmekten ve performans izlemekten mahrum kalıyorum. Hepsi için ayrı program yüklemem gerekecek. Bu sorun neden kaynaklı olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynağı okudum sadece AMD driverini güncellemeyi devre dışı bırakma yok mudur?
Kaynaktaki üçüncü yöntem işe yarayabilir fakat hepsini kapatmak en garantisidir.

Ayrıca, otomatik güncelleme o kadar da gerekli değil bence. AMD Adrenalin zaten güncelleme geldiğinde söylüyor. Onun dışında ara ara chipset güncellemesi var mı diye AMD'nin sitesine bakarım o kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı