RX 7900 XTX vs RTX 4080 Super

KiviSN

Centipat
Daha fazla  
Almanya'da ikisi de aynı fiyat. Hatta XTX daha ucuz ve 24 GB. Çok cazip geliyor. 4K three play oyunlar oynamak için toplamayı düşünüyorum. TV bağlayacağım. 4K 120Hz OLED. Sizce hangisi? Bence 4090'a gerek yok. Ama derseniz ki alın o zaman bir düşünürüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almanya'da ikisi de aynı fiyat. Hatta XTX daha ucuz ve 24 GB. Çok cazip geliyor. 4K three play oyunlar oynamak için toplamayı düşünüyorum. TV bağlayacağım. 4K 120Hz OLED. Sizce hangisi? Bence 4090'a gerek yok. Ama derseniz ki alın o zaman bir düşünürüm.
16 GB VRAM'ın ileride 4K'ya yetip yetmiyeceği artık oyun yapımcılarına kalmış, bazı oyunlarda 13-14 görüyor, örneğin saf 4K+RT performansında alan wake 2 13 GB VRAM yiyor, Ark Ascandedte öyle oda 11-12 yiyordu.

24 GB aklınızı karıştırmasın o VRAM'i kullanabilecek durumdaki oyunlar geldiğinde GPU bu kullanıma yetecek kadar güç verecebilecek mi acaba? 7900XTX iyi bir kart ama karşısındaki rakibi ile aralarında fiyat farkı çok az bu kadar az fark varken 4080 Super daha önde kalıyor. Beklerim derseniz 5080 de bakabilirsiniz.

7900XTX tercih etmenizi öneririm, ben de 7900XTX kullanıyorum ve hem 2K hem de 4K performansından memnunum, kartın ham performansı 4080 süperden daha iyi bu da size doğal çözünürlükte kaliteden ödün vermeden bir görüntü kalitesi sağlıyor.

Sorunuz var ise veya denememi istediğiniz bir oyun size yardımcı olurum.

7900XTX tercih etmenizi öneririm, ben de 7900XTX kullanıyorum ve hem 2K hem de 4K performansından memnunum, kartın ham performansı 4080 süperden daha iyi bu da size doğal çözünürlükte kaliteden ödün vermeden bir görüntü kalitesi sağlıyor.

Sorunuz var ise veya denememi istediğiniz bir oyun size yardımcı olurum.
hocam merhaba, bende kart alma arefesindeyim. Tercihimi vram ve fiyat performans açısından 7900 xtx den yana kullanacağım ancak sormak istediğim ir soru var. Siz hangi marka modeli kullanıyorsunuz. Malum çeşitli modeller arasında bayağı bir fiyat farkı oluyor. Önereceğiniz bir model var mıdır?

hocam merhaba, bende kart alma arefesindeyim. Tercihimi vram ve fiyat performans açısından 7900 xtx den yana kullanacağım ancak sormak istediğim ir soru var. Siz hangi marka modeli kullanıyorsunuz. Malum çeşitli modeller arasında bayağı bir fiyat farkı oluyor. Önereceğiniz bir model var mıdır?
ASUS TUF modelini kullanıyorum, lakin RTX 5000 serisini ve RX 9070XT'yi görmek lazım. 7900XTX için pek fazla model yok, Sapphire, Powercolor markalarını tercih edebilirsiniz. 7900XTX çok iyi bir kart ve 2 yıl daha yeni kartlar çıkana kadar 2K ve 4K çözünürlükte istenileni verir.

4080 Super'in performansı her anlamda daha iyi. Aynı fiyatta ise kaçırmayın. VRAM konusu can sıkıcı olsa da her şey VRAM değil.

Hocam normalde 5080 alacaktım ancak 4080 Super'in bile fiyatları 48kdan başlıyor. 5080'inde 55kdan ucuz olacağını sanmıyorum. 4080 Super ile 7900 XTX'in birçok oyunda karşılaştırmasını izledim. Çoğunda XTX üstün geliyor. Ayrıca şu an 38'e alınabiliyor XTX.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı